La o distanță de aproximativ 450 de kilometri de București, se găsește localitatea ce a luat ființă în inima Daciei, la poalele Munților Șureanu.
În Țara Hațegului, se află cel mai izolat sat de pe „tărâmul dacilor”. Cei care doresc să aibă parte de o experiență unică trebuie să ajungă în satul Ursici din Munţii Orăştiei. I se spune satul din inima Daciei, deoarece în dealurile din zonă au fost descoperite rămășițe ale unor așezăminte dacice, notează Adevărul.ro.
Chiar dacă drumul este anevoios până la acest tărâm izolat, din cauza drumului degradat, turiștii spun că este locul unde „cerul se unește cu pământul”.
În prezent, în Urșici a mai rămas o mică comunitate de păstori, formată din 4-5 familii, aproximativ 12 persoane, care au rămas în această regiune devenită una dintre cele mai izolate așezări din vestul țării noastre.
Satul Urșici din județul Hunedoara a fost construit în urmă cu foarte mulți ani de păstori. În ciuda peisajelor idilice, locuitori de pe Platforma Luncanilor din Munții Șureanu duc un trai destul de greu, gospodăriile nefiind racordate la rețeaua de electricitate.
Oamenii s-au obișnuit să trăiască prin mijloace rudimentare și își luminează casele cu opaițe și lumânări și nu în ultimul rând, cu razele soarelui. Unii au generatoare, în timp ce alții recurg la panouri solare. Sătenii se ocupă cu creșterea animalelor, însă nu au suficientă apă pentru a le adăpa și sunt nevoiți să aducă apa de la izvoare.
FOTO: facebook
CITEȘTE ȘI: