Prima pagină » Actualitate » Satul-fantomă în care casele se vând cu 200 de euro. Primar: „O investiție de multe milioane a ajuns paragină!”

Satul-fantomă în care casele se vând cu 200 de euro. Primar: „O investiție de multe milioane a ajuns paragină!”

Satul-fantomă în care casele se vând cu 200 de euro. Primar: „O investiție de multe milioane a ajuns paragină!”

Case vândute cu prețuri între 200 și 2.000 de euro! Aceasta este oferta incredibilă cu care autoritățile din Rotunda, un sat-fantomă din județul Bacău, vor să atragă oameni.

Casele au fost construite în urmă cu 16 ani pentru cei afectați de inundații, dar au rămas nelocuite, informează știrileprotv.ro. Noii proprietari ar trebui să bage bani mulți în ele.

200 de euro un duplex

„Aici avem un duplex evaluat clar la partea cea mai de jos a clasamentului, la 200 de euro”, spune primarul din Rotunda.

Autoritățile au ridicat acum 16 ani mai bine de 200 de case pe dealul din comuna Gura Văii, dar sinistrații nu au stat mult acolo. Mai mult, unii au plecat cu bunuri din locuințe, lăsându-le în paragină.

„E multă încercare a administrațiilor ce s-au perindat de-a lungul timpului de a valorifica ceea ce la vremea respectivă a fost considerată o gaură neagră în bugetul statului de altfel. O investiție de multe milioane de lei noi a ajuns paragină”, a spus Silviu Tinei, primarul din Gura Văii.

În 2018, responsabilii au încercat să vândă o casă cu 5.000-8.000 de euro și au găsit doar cinci clienți.

„Pot face o casă de vacanță”

Există circa 100 de persoane interesate de o astfel de casă. „Prin diverse investiții acolo se pot face multe lucruri. O casă de vacanță unde să îmi pot petrece timpul liber alături de persoane dragi, de prieteni”, spune un posibil cumpărător.

Pe de altă parte, un localnic a mărturisit că nu și-a lua locuință acolo „niciodată în viață”: „Păi ce să faci acolo? E fără drum, nu știu dacă e drum asfaltat ceva, e acolo? Nu este nimic”.

Deși în zonă există stâlpi de energie electrică, casele nu sunt racordate la rețea. Totodată, proprietarii vor trebui să rezolve problema apei potabile și a canalizării, dacă vor să locuiască acolo.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și