Prima pagină » Actualitate » SCANDAL de proporții în Alba. Fost subprefect, acuzat că a vândut locuințe către mai multe persoane în același timp. Păgubiții au organizat un protest

SCANDAL de proporții în Alba. Fost subprefect, acuzat că a vândut locuințe către mai multe persoane în același timp. Păgubiții au organizat un protest

SCANDAL de proporții în Alba. Fost subprefect, acuzat că a vândut locuințe către mai multe persoane în același timp. Păgubiții au organizat un protest
Scandal de proporții în Alba. Fost subprefect, acuzat că a vândut locuințe către mai multe persoane în același timp. Păgubiții au organizat un protest

Un adevărat scandal a izbucnit în Alba Iulia, după ce avocatul Ovidiu Jidveian, fost subprefect, este acuzat că ar fi vândut 50 de apartamente către 155 de clienți.

Presa locală arată că acesta ar mai fi vândut o garsonieră către nu mai puțin de opt persoane.

Din acest motiv, oamenii au început să protesteze, miercuri, în fața unor imobile ridicate de acesta.

Potrivit unor documente aduse de oamenii prezenți la protest, mai multe apartamente, garsoniere și spații comerciale ar fi fost vândute de către Jidveian de mai multe ori, către persoane diferite.

Alba24 arată că fostul subprefect ar fi ajuns în posesia unui teren după ce l-a cumpărat de la bunica lui – informație făcută publică după o inspecție ANAF. Acolo, avocatul ar fi construit două blocuri care conțin în total 50 de apartamente, 8 spații comerciale și 3 penthouse-uri, pe un teren de 1148 de metri pătrați, pentru care s-au plătit 6 milioane de euro în 2019.

Ce spune ANAF

Pentru cele 50 de apartamente, societatea comercială a întocmit promisiuni de vânzare pentru imobilele sus menționate pentru un număr de 155 de clienți, se mai arată în raportul ANAF.

„Menționăm faptul că sunt cazuri în care un client a achiziționat unul sau mai multe apartamente, fiind întocmite pentru fiecate în parte promisiune de vânzare”, se arată în procesul verbal al ANAF.

Se pare că unii dintre cumpărători sunt oameni simpli, cu posibilități financiare limitate, care și-au cheltuit economiile de-o viață pentru a achiziționa un apartament. Alții, însă, sunt persoane influente în oraș, cu funcții importante.

Omul de afaceri a fost contactat de presa locală, însă a refuzat să comenteze informațiile inițial.

Ulterior, el a venit cu următorul punct de vedere:

„80% din antecontracte ( din cei 150 clienți istorici) au fost rezoluționate fie expres, fie de drept, nu s-au făcut suprapuneri de vânzări pe același apartament având contract valabil, curios este că și unii participanți la protest aveau antecontractele rezoluționate.

Unele suprapuneri de numere au existat la momentul recompartimentării generând o stare de confuzie având în vedere că erau 2 corpuri de clădire și la cadastru s-a făcut o eroare și s-au inversat corpurile.

Dar la contractele ce mai erau în vigoare s-au actualizat schițele. Lucrurile nu sunt atât de grave pe cât e prezentată situația. ANAF zice că există posibile infracțiuni de evaziune fiscală, dar fără să identifice nici un fel de prejudiciu din punct de vedere fiscal.

Am încredere că prin procedura insolvenței toată lumea va fi despăgubită într-un termen rezonabil. S-a identificat un investitor care a oferit pe cele 2 blocuri o sumă acoperitoare în așa fel în care nimeni de la masă credală să nu rămână păgubit, doar că materializarea ofertei trebuie să treacă prin mecanismul juridic al insolvenței urmată de reorganizare controlată de administratorul judiciar”.

Sursa foto: alba24.ro

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și