Scandalul „Lasconi – apartament de la SRI”. „Nu am colaborat niciodată”/ „Cică mă dă în JUDECATĂ dacă exist”

În timpul emisiunii „În Opoziție cu Denise Rifai”, Elena Lasconi – care candidează la alegerile prezidențiale din acest an, din partea Uniunii Salvați România (USR) – a fost nevoită să ofere explicații legate de apartamentele sale și de semnele de întrebare care au apărut în urma unei adevărate „harababuri” la acest capitol.

Apartamentul din Mihai Bravu are o „poveste” lungă în spate, iar în luna decembrie a anului 2023 au apărut în mediul online acuzații grave la adresa Elenei Lasconi, acuzații aduse de Daniela Iuliana Tobă, fost consilier la cabinetul vicepresedintelui Curții de Conturi a României și fost șef al Biroului Relatii Publice la Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Aceasta a acuzat-o pe Elena Lasconi că a obținut apartamentul datorită „legăturii” strânse pe care ar fi avut-0 cu Radu Timofte, fostul director al SRI, atunci când i-a fost consilier.

Elena Lasconi: „Dacă doamna e reală aș vrea să o dau în judecată”

Elenei Lasconi i s-a reamintit de către Denise Rifai că a cumpărat un apartament de la o persoană fizică, iar candidata USR nu a oferit un răspuns tranșant, spunând că nu își mai amintește anul.

„Nu știu, dar pot să mă uit, probabil că dacă au pus 2001, probabil că s-au uitat în declarația mea de avere și probabil l-am cumpărat în 2001. Pot să vă zic că am RATE până în 2037. Am mai refinanțat. Prin ANL puteai să iei de pe piața liberă apartamente. Și eu sunt în datele lor și l-am luat de la Banca Comercială Română”, a declarat Elena Lasconi.

Atunci când i s-a reamintit postarea Danielei Tobă din luna decembrie a anului 2024, Elena Lasconi a specificat că ar dori să o dea în judecată pe „doamna”, în cazul în care aceasta ar fi o persoană „reală”.

  • Mai mult, Elena Lasconi a spus că nu a lucrat niciodată pentru Radu Timofte, nu l-a cunoscut și nu i-a luat nici măcar un interviu.
  • În același timp, Elena Lasconi a mai declarat că nu a lucrat și nu lucrează la Serviciul Român de Informații.

„Nu am lucrat niciodată și nu lucrez și nu am colaborat niciodată cu SRI. Nu i-am luat nici măcar un interviu, nu l-am cunoscut pe Radu Timofte.

Pe vremea aceea, dacă vă aduceți aminte când a apărut PRO TV, cam toate prezentatoarele și corespondentele care apăreau la TV aveau cam aceeași freză. Multe blonde, multe dintre noi eram vopsite blonde, dar asta nu înseamnă că toate blondele sunt consilierele domnului Timofte.

Am avut o colegă care știam că se duce ca purtător de cuvânt acolo. O chema Carmen Tănăsescu, a fost șefa Secției de eveniment de la PRO TV și știam că s-a dus purtător de cuvânt.

Dacă doamna e reală (n.red. – Daniela Iuliana Tobă, cea care a adus acuzațiile) aș vrea să o dau în judecată”, a spus Elena Lasconi în timpul emisiunii „În Opoziție cu Denise Rifai”.

„Cică mă dă în judecată dacă exist”

După ce Elena Lasconi a precizat că ar da-o în judecată dacă ar fi „reală”, Daniela Iuliana Tobă a reacționat în mediul online, precizând că – înainte de toate – candidata la Președinția României ar trebuie să spună „dacă a lucrat sau nu în SRI” și dacă exact în acea perioadă a luat apartamentul.

„Cică Lasconi mă dă în judecată, aşa ar fi zis la Rifai în emisiune. Şi cică mă dă în judecată dacă exist. Păi, adicătălea, io am zis că o votez şi ea mă dă în judecată? N-ar fi mai bine să spună dacă a lucrat sau nu în SRI şi dacă în acea perioadă şi-a luat apartament? Şi dacă apoi a vîndut apartamentul? Zic şi eu…. PS – Ce uită Lasconi e că unii pensionaţi din SRI pot vorbi liber acum…”, a scris Daniela Iuliana Tobă pe pagina sa de Facebook.

„Lenuţa e doar una dintre toţi ăia mulţi care s-au ales cu locuinţe luate de SRI pentru rude, amante şi şmecheri din serviciu”

În data de 15 decembrie 2023, apartamentul cumpărat de Elena Lasconi pe Șoseaua Mihai Bravu din Capitală era, din nou, un „punct de reper” în mediul online, pentru că Daniela Iuliana Tobă a acuzat-o pe primăriță că a obținut casa cu ajutorul… SRI, fiind – o perioadă – consiliera lui Radu Timofte, directorul instituției.

Ori de cîte ori deschide guriţa, în ultima vreme, mimoza primăriţă blondă Lenuţa plînge cu mucişori pe piept că tot soiul de mizerii se vor spune ca să nu fie lăsată să ajungă în scaunul lui Iohannis.

Aşa o fi, dar acum, pe bune, niscai curăţenie înainte de sărbătorile electorale ar trebui să-şi facă şi ea în ogradă. Bunăoară, n-ar trebui să ascundă faptul că o scurtă perioadă de timp s-a iţit în curtea SRI pe post de consilieră a lui Radu Timofte, odihnească-se. O consilieră foarte, foarte, fooooarte apropiată. Aşa zic gurile rele. Şi a stat în SRI fix pînă ce serviciul i-a cumpărat de pe piaţa liberă un apartament de 45.000 euro la banii de atunci şi i l-a vîndut cu 15.000 euro.

Un frumos apartament pe Bdul Mihai Bravu. Lenunţa l-a cumpărat cu toată suma la sacoşă, apoi a plecat din serviciu. Despre morţi numai de bine, dar scandalul cu locuinţele de serviciu din perioada de şefie a lui Timofte îl ştie toată lumea, iar blonda Lenuţa e doar una dintre toţi ăia mulţi care s-au ales cu locuinţe luate de SRI pentru rude, amante şi şmecheri din serviciu. Unii dintre ăia care au cumpărat apartamente de serviciu au trebuit să le dea înapoi, atunci cu scandalul. Cei cărora li s-au cumpărat apartamente de pe piaţă au rămas cu ele.

Mie informaţia mi-a ajuns întîmplător la ureche, dar poate că Lenuţa ar trebui să scoată la lumină de acum şi celelalte bube pe care le mai are, că mai are, dacă e sfătuită deştept. Dacă nu o face acum, soto se vor găsi unii să le detoneze pentru ea anul viitor şi ar fi păcat. Fiindcă dacă ajunge în finală cu Geoană, aşa cum am speculat, cu sau fără apartament de la SRI, cu sau fără mucişori pe piept, eu cu ea am de gînd să votez”, scria Daniela Iuliana Tobă în luna decembrie a anului 2023.


Urmăriți aici emisiunea integrală:

Citește și:

Cum vede Elena LASCONI ideea de FAMILIE: Voi fi președintele în mandatul căruia se va întâmpla parteneriatul civil și nu doar povești

Lasconi rupe pisica, Klaus Iohannis a rupt dreapta. Nu mai este nimeni Brătianu, azi

Elena Lasconi, întrebată dacă românii vor vota o FEMEIE președinte: „Da, sunt sigură, pentru că femeile au demonstrat”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
VIDEO Peripeții la antrenamentul rezerviștilor. Unii au cedat înainte să înceapă exercițiul: „M-au frecat bocancii....
Familia lui Radu Brînzan, polițistul care a murit în timp ce tundea iarba în curte,...
Avem detaliile fabuloase din dosarul secretizat în care Florinel Coman a primit 11 luni de...
Panouri cu liderul AUR, George Simion, pe străzile Chișinăului. Autoritățile moldovene spun că nu au...
ULTIMA ORĂ! Fostul preot Visarion Alexa, condamnat la închisoare!
Alfred Bulai a fost reținut, după o audiere de aproximativ trei ore. Ce au ridicat...
Prințul Harry vrea să se întoarcă acasă! S-a gândit deja la un plan, ca să-și...
„Am învins un cancer, acum mănânc viața cu totul”! Celebrul antrenor a trecut prin momente...
Supărată că i-au amendat fiul, o mamă din Bacău s-a luat la ceartă cu poliţiştii....
S-a aflat de ce s-a sinucis Ionuț! Ce durere cruntă îl apăsa, de fapt
Cum să îți reglezi geamurile termopan, pentru sezonul rece! Soluția care te va ajuta să...
Câştigătorii Asia Express 2024. Echipele care ajung în marea finală + Cine va lua marele...
Care este banda 1 pe autostradă? Cum sunt numerotate benzile de circulație
Nou atac devastator în vestul Ucrainei: Liov, lovit de rachete ruseşti. Trei morţi şi cel...
Apă plată sau carbogazoasă: Care este mai BUNĂ pentru sănătate?
Răsturnare de situație în cazul Elodia-Cioacă. Mama Elodiei a spus totul după 17 ani: Așa...
Cea mai mare spaimă a lui Vladimir Putin. Incredibil, nu este războiul
Cu ce a ajuns să se ocupe Orianda Donca, după ce soțul ei a fost...
"Ea era rece, moartă, iar el abia respira" Ana Maria a murit în beci, lângă...
Alin Oprea, despre conflictele din trupă cu Tavi Colen, apărute după căsătorie. “Fiecare a început...
Roxana Blagu, fosta membră a trupei Trident, lacrimi și dor în ziua în care fiica...
BANCUL ZILEI. Gheorghe: - Socru-meu și-o făcut operație de schimbare de sex!
Cercetătorii au creat celule solare tandem din perovskit cu o eficiență record