Prima pagină » Actualitate » Scene dramatice pe plaja din EFORIE Nord. Un alt turist, salvat în ultima clipă din marea agitată. Curenții îl trăgeau în adâncuri

Scene dramatice pe plaja din EFORIE Nord. Un alt turist, salvat în ultima clipă din marea agitată. Curenții îl trăgeau în adâncuri

Scene dramatice pe plaja din EFORIE Nord. Un alt turist, salvat în ultima clipă din marea agitată. Curenții îl trăgeau în adâncuri
Scene dramatice pe plaja din EFORIE Nord

Un turist a fost salvat de la moarte aproape sigură pe plaja din Eforie Nord după ce a ignorat cu inconștiență avertismentul salvamarilor care au arborat și de steag roșu pe plajă.

Scene dramatice au avut loc când acest bărbat a intrat în marea agitată, punându-și viața în pericol. Eforturi uriașe au fost depuse de către salvamari pentru a-l scoate la mal, luptându-se cu valurile înfuriate și curenții puternici care îl trăgeau în adâncuri.

Bărbatul care și-a riscat viața alegând să ignore avertismentele salvamarilor a fost scos din apă aproape inconștient, pulsul său revenind doar după minute tensionate de resuscitare.

Acest incident nu este unul singular. Plaja de la Eforie Nord a fost scena unor drame cumplite din pricina a pericolelor pe care le ascunde marea.

Chiar și în condiții de vreme plăcută și vânt ușor pe plajă, apa poate fi în continuare un mediu extrem de periculos, iar turiștii care se află pe litoral și ignoră avertismentele salvamarilor își riscă viața și totodată riscă și viața celor care vin să îl salveze.

În această perioadă a anului, când temperaturile sunt incă destul de ridicate este crucial să fim vigilenți și să luăm în considerare avertismentele sub formă de steaguri plasate de salvamari.

Ce semnificație au steagurile arborate de salvamari pe plajă?

Un steag roșu cu galben indică faptul că plaja este monitorizată de către salvamari și că scăldatul este complet interzis. Un steag galben sugerează că înotul este recomandat numai pentru înotătorii experimentați, în timp ce un steag alb/negru în carouri semnifică o interdicție totală a înotului, rezervând zona doar pentru ambarcațiuni.

Dacă nu există niciun steag de avertisment sau se afișează doar un steag alb (opțional), atunci putem să ne bucurăm în siguranță de distracție în apă.

Însă, în orice caz, este vital să respectăm indicațiile salvamarilor și să fim conștienți de condițiile din apă pentru a ne asigura că petrecerea noastră la plajă rămâne o experiență plăcută și sigură, potrivit B1TV.

Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa ... vezi toate articolele

Citește și