Se complică lucrurile în dosarul FINANȚĂRII campaniei #CG. Neregulile identificate de Parchetul General, după probele trimise de AEP

Publicat: 13 12. 2024, 17:38
Actualizat: 13 12. 2024, 18:28

Se complică lucrurile în dosarul finanțării campaniei electorale a candidatului independent Călin Georgescu. Mai exact, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a adunat probe transmise către Parchetul General, care a identificat mai multe venituri nedeclarate în documentele mandatarului financiar, inclusiv tipografii plătite pentru campania lui Călin Georgescu.

Mai exact, potrivit surselor Gândul, Parchetul General va ancheta toate persoanele care au plătit pentru Călin Georgeacu campania, plăți care nu au fost însă trecute, în transparență prin contul de campanie.

Reamintim că șase influenceri au fost chemați vineri la audieri la sediul IGPR, în cadrul dosarului privind finanțarea pe TikTok a campaniei pro-Călin Georgescu.

Conform surselor Gândul, sunt percheziții, în paralel, la firma FameUp, cea care ar fi gestionat platforma prin care acești influenceri ar fi fost plătiți. Reporterii noștri au dezvăluit în premieră faptul că FameUp gestionează o platformă de propagare a mesajelor politice și am arătat și cine sunt beneficiarii.

Mandatul de europarlamentar al Dianei Șoșoacă, luat la puricat de procurorii DNA

Autoritatea Electorală Permanentă a transmis un comunicat prin care informează că DNA a solicitat documente referitoare la candidații de pe listele partidului condus de Diana Șoșoacă.

Procurorii anticorupție au fost interesați de listele cu semnături, de dosarele candidaților și de actele aferente persoanelor propuse de  S.O.S. la europarlamentare.

DNA a cerut AEP lista cu candidații propuși de S.O.S. pe lista de la europarlamentare, la alegerile din 9 iunie 2024. În urma acelui tur de scrutin, președinta partidului, Diana Șoșoacă, precum și Luis Lazarus, au reușit să obțină câte un mandat de deputat în Parlamentul European.

Vineri, 13 decembrie 2024, a fost primită o solicitare din partea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Națională Anticorupție privind punerea la dispoziție a listelor de candidați depuse de Partidul S.O.S. România pentru alegerile europarlamentare din data de 09.06.2024.

Mai arătăm că documentele solicitate urmează să fie depuse în cursul zilei de vineri, 13 decembrie 2024, neavând loc nicio percheziție la sediul Biroului Electoral Central sau la sediul Autorității Electorale Permanente. Ca urmare a încetării activității Biroului Electoral Central pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2024, întreaga arhivă de documente a fost arhivată la Autoritatea Electorală Permanentă, a transmis Autoritatea Electorală, printr-un comunicat.

Continuă perchezițiile informatice și în cazul lui Bogdan Peșchir

În acest context, anchetatorii extrag date din dispozitivele electronice ale lui Bogdan Peșchir – misteriosul donator de pe TikTok –  pentru a le analiza. Rămâne de văzut ce probe vor fi descoperite în acest dosar și ce vor declara cei șase influenceri în fața anchetatorilor.

Bogdan Peșchir, cunoscut sub pseudonimul BogPR, este cel despre care anchetatorii susțin că ar fi finanțat o bună parte din campania electorală a lui Călin Georgescu, candidatul independent la prezidențiale, derulată în mare parte pe TikTok. Numele lui Bogdan Peșchir apare în documentele Serviciilor Secrete din România.

CITIȚI ȘI:

Noi dezvăluiri din scandalul influencerilor MANIPULAȚI pentru promovarea lui Călin Georgescu pe TikTok: „Nu știam că această campanie avea legătură cu el, nu știam de existența lui”

Influenceri folosiți în campania electorală pentru PREȘEDINȚIA ROMÂNIEI. Plăți ilegale pentru postări politice pe TIKTOK

Perchezițiile l-au surprins pe Bogdan Peșchir tot pe TikTok/ „Donațiile ce totalizează aproximativ 1m$ au început în urmă cu un an și jumătate”

BEC a respins solicitarea formațiunii conduse de Vlad Gheorghe. DREPT și REPER au cerut ANULAREA alegerilor parlamentare. Care sunt motivele?