Prima pagină » Actualitate » Se dau bani de la stat! Ce categorie de români pot primi 300 de lei lunar. Care sunt condițiile care trebuie îndeplinite

Se dau bani de la stat! Ce categorie de români pot primi 300 de lei lunar. Care sunt condițiile care trebuie îndeplinite

Se dau bani de la stat! Ce categorie de români pot primi 300 de lei lunar. Care sunt condițiile care trebuie îndeplinite
FOTO - Caracter ilustrativ: Shutterstock

Se dau bani de la stat! Absolvenții de liceu sau de facultate pot beneficia de o sumă de bani în fiecare lună din partea statului. 

Ce condiții trebuie îndeplinite?

Absolvenții de liceu sau de facultate trebuie să completeze o cerere, să se înregistreze la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă în termen de 60 de zile de la terminarea cursurilor și în acest fel vor putea primi indemnizație de șomaj, se arată într-un comunicat.

Tinerii trebuie să se înregistreze la Agenția pentru Ocuparea Forței de Muncă din raza căreia își au domiciliul în maximum 60 de zile calendaristice de la data absolvirii, ca persoană în căutarea unui loc de muncă. Absolvenții instituțiilor de învățământ care pot aplica pentru acest tip de indemnizație trebuie să aibă cel puțin vârsta de 16 ani.

Aceștia pot primi suma de aproape 300 de lei pentru perioadă de 6 luni, ”reprezentând 50% din valoarea indicatorului social de referință al asigurărilor pentru șomaj și stimulării ocupării forței de muncă în vigoare”.

Indicele social de referință (ISR) este 598 de lei

Indicele social de referință (ISR), care stă la baza calculului indemnizației, este în acest an 598 de lei, potrivit indicatorului definitiv anunțat de Institutul Național de Statistică (INS) la începutul anului. Acest lucru înseamnă că indemnizația lunară de șomaj ar urma să fie de 299 de lei.

”Termenul de 60 de zile se calculează din ziua următoare date încheierii situației școlare”

”În cazul absolvenților de liceu, indiferent dacă au promovat sau nu examenul de Bacalaureat, termenul de 60 de zile se calculează din ziua următoare date încheierii situației școlare, stabilită prin reglementările normative în vigoare. În cazul elevilor care nu au situația școlară încheiată la toate materiile, termenul de 60 de zile se calculează de la data promovării examenului de corigență, dată înscrisă în adeverința eliberată de instituția de învățământ”, se mai arată în comunicat.

Citește și: Orașul din România cu ȘOMAJ ZERO! Se caută angajați, iar pentru doritori se construiesc chiar și blocuri

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele

Citește și