Schimbare importantă anunțată de ENEL, care afectează toți clienții din România. Clauzele au fost modificate pentru milioane de abonați.
Compania Enel și-a notificat clienții în legătură cu intenția de a modifica o clauză contractuală foarte importantă.
Este vorba de reducerea termenului de transmitere a notificării de prelungire/modificare a condițiilor economice.
„Prin prezenta iți notificăm intenția de modificare a contractului de furnizare a a energiei electrice privind termenul de transmitere a notificării de prelungire a condițiilor economice.
Această modificare implică transmiterea noilor condiții economice, anexa A la contractul de furnizare, cu 30 zile înainte de data de expirare a condițiilor economice actuale în loc de 60 zile, termenul actual, le-a transmis compania abonaților.
Abonații care nu sunt de acord cu modificarea respectivă pot să renunțe la contract, cu o notificare prealabilă de 30 de zile.
Dacă în termen de 30 de zile de la primirea notificării abonatul nu retrimite actul adițional prin care acceptă noile condiții, atunci se consideră că și-a dat acordul tacit.
Modificarea intră în vigoare de la 26 iunie 2023.
Compania Enel are în România circa 3 milioane de abonați, informează realitatea.net.
Citirea și transmiterea periodică a indexului la electricitate sau gaze naturale, în perioadele dedicate, te ajută să plătești exact cât consumi și să îți administrezi consumul, așa cum îți dorești, în funcție de nevoile tale.
Transmiterea indexului îl ajută pe furnizor să emită facturile periodic, pe baza consumului real.
„În plus:este un serviciu gratuit pentru toți clienții Enel; intervalul de transmitere periodică a indexului îl identifici ușor pe orice factură de-a ta; ai 4 modalități de transmitere periodică a indexului tău”, menționează compania, pe site-ul propriu.
În cazul în care uiți să transmiși indexul, consumul va fi facturat, conform legislației actuale, în baza unui index estimat conform convenției de consum care poate fi adăugată și modificată în contul MyEnel și care ar trebui actualizată periodic astfel încât estimarea să fie cât mai aproape de cantitățile consumate lunar.