Se scumpește masa la restaurant. Patronii pregătesc noi meniuri, cu prețuri pe măsura schimbărilor

Se scumpește masa la restaurant. Patronii pregătesc noi meniuri, cu prețuri pe măsura schimbărilor
Se scumpește masa la restaurant. Patronii pregătesc noi meniuri, cu prețuri pe măsura schimbărilor / Sursa FOTO: pixabay.com
Publicat: 16/08/2021, 10:15

Schimbări majore în industria HoReCa, în principal în ceea ce înseamnă prețurile. Care vor crește, după câte se pare, căci pe final de an patronii restaurantelor pregătesc noi meniuri, dar cu totul alte costuri. Adică, prețurile vor fi mult mai mari, zice Digi 24.

În continuare, HoReCa se va baza pe serviciile de livrare. Pe final de an, ținând cont de noua „normalitate”, este de așteaptat ca clienții să fie din ce în ce mai greu de mulțumit.

62% dintre restaurante vor schimba meniurile

În următoarele trei luni, cele mai multe restaurante vor face modificări minore (sau semnificative) ale afacerii. Această tendință a fost vizibilă de la începutul pandemiei, dar acum va deveni o prioritate, mai ales în ceea ce înseamnă meniurile. 62% din restaurante vor modifica meniurile.

Serviciile de livrare vor rămâne o componentă importantă a activității, fiind menționate de 45% din reprezentanții industriei ospitalității. 33% din restaurante planifică creșterea prețurilor, cea mai ridicată pondere de până acum, și doar 23% mai preconizează o diminuare a activității.

În următoarele trei luni traficul redus de clienți va rămâne în continuare principala provocare pentru restaurante, însă impactul este în scădere puternică față de trimestrul precedent. Pierderea unor angajați cheie este a doua cea mai mare provocare pentru restaurante.

La ce se așteaptă patronii de restaurante

Creșterea costurilor din partea furnizorilor capătă importanță, fiind menționată de 40% dintre aceștia.  În ceea ce privește așteptările legate de comportamentul clienților, restauratorii anticipează creșterea preferinței pentru a veni și a petrece timp în restaurant.

Concluziile de mai sus au fost incluse în Barometrul Gault&Millau și se bazează pe aproximativ 100 de chestionare și interviuri efectuate cu reprezentanți ai industriei ospitalității din peste 10 orașe din România.

Ce schimbări vor face restaurantele

  • 62% – vor modifica meniurile
  • 45% – vor crește numărul livrărilor
  • 33% – vor crește prețurile
  • 23% – vor diminua activitățile

Principalele provocări ale restaurantelor

  • 51% – traficul redus de clienți
  • 46% – pierderea unor angajați cheie
  • 40% – creșterea costurilor furnizorilor

Schimbări în comportamentul clienților

  • 73% – creșterea interesului pentru calitatea ingredientelor
  • 47% – creșterea timpului petrecut în restaurant
  • 26% – scăderea bonului mediu
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite...
S-a dus mult prea devreme. O cunoscută actriță a murit la 51 de ani
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Apetitul Braziliei pentru carnea de rechin pune în pericol speciile