Sebastian Burduja CONDAMNĂ neglijența din instituțiile medicale: „În spitalele aflate în subordinea Primăriei, oamenii stau în pixul primarului”

Publicat: 29 04. 2024, 23:43
Actualizat: 30 04. 2024, 11:02

This browser does not support the video element.

Sebastian Burduja a comentat pe tema unor cazuri grave din sistemul sanitar de stat, unde managerii au cheltuit sume mari din fondurile alocate pentru petreceri în cadrul instituțiilor. Unul dintre spitalele menționate de ministru a fost Spitalul Colțea, aflat în subordinea Primăriei Generale. 

Sebastian Burduja a vorbit despre cazul spitalului Colțea, unde managerul Bogdan Furtună și directorul medical al instituției, Bogdan Popescu, cu aprobarea șefei lor, Oana Sivache, directoarea generală a ASSMB, au dat o  petrecere somptuoasă chiar în cadrul instituției.

Sebastian Burduja a atras atenția asupra faptului că Spitalul Colțea se află în subordinea Primăriei Capitalei și că de patru ani, actualul edil nu a organizat un concurs pentru ca schimbarea celor aflați la conducere.

„Pe oamenii ăștia trebuie să-i știe o țară întreagă. Ați pus punctul pe „i”. În spitalele aflate în subordinea primăriei Capitalei sunt oameni care stau în pixul primarului. De patru ani de zile primarul nu a organizat niciun concurs. Verificați informații!”.

Concursurile trebuie făcute. Eu sunt lecuit cu USR-ul de la Sectorul 1, am multe cicatrici”, a declarat Sebastian Burduja.

Cum are de gând Sebastian Burduja să rezolve problema termoficării

Sebastian Burduja și-a prezentat planul pentru București, ce cuprinde proiectele pe care vrea să le implementeze dacă va ajunge primar al Capitalei. Ministrul Energiei este determinat să soluționeze problema termoficării, un aspect ce a devenit o problemă pregnantă pentru cetățeni.

„Al treilea pilon este – Bucureștiul civilizat – . Este vorba de problema căldurii și a apei calde. Astăzi sunt 2000 de tone de apă fierbinte care se scurg sub București. Soluțiile sunt simple fuziunea ELCEN- Termoenergetica. În fiecare an, bucureștenii au plătit 50 de milioane degeaba pentru căldură și apă caldă, este vorba de 3 miliarde de lei. Noi am făcut un proiect prin care branșăm CET-urile la rețeaua de gaz. Trebuie să modernizăm 4 CET-uri din anii ’60 și trebuie să folosim o comoară a Bucureștiului, energia geotermală. Aceste soluții în patru ani de zile vor face să plătim jumătate la întreținere.” a declarat Sebastian Burduja.

CITEȘTE ȘI:

Sebastian BURDUJA prezintă Planul pentru București: „N-am intrat în această luptă pentru o funcție, ci pentru ideile ce merită puse în practică”