Sebastian Burduja, despre motivul pentru care Nicușor Dan evită DEZBATEREA: „Sondajele mele arată că sunt la 1% de Nicuşor. Știe asta”

Publicat: 04/06/2024, 21:10
Actualizat: 04/06/2024, 21:14

Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei, a explicat că actualul edil, Nicușor Dan, a oferit un răspuns evaziv atunci când Partidul Liberal i-a solicitat să prezinte realizările din mandat. De asemenea, Burduja a precizat că se află la mică distanță de Nicușor Dan în sondaje.

Sebastian Burduja, candidatul PNL LA Primăria Capitalei, a declarat că singura strategie a lui Nicușor Dan în campania electorală este cea a votului util, întrucât nu are o realizare importantă pe care să o prezinte într-o dezbatere publică.

„Eu vă pot spune datele noastre făcute cu consultanţii din Statele Unite, eu în ei am încredere, şi ne dau pe locul 2. Sondajul s-a făcut telefonic pe 1.100-1.200 de subiecți.

Eu nu am comentat sondajele pentru că nu mi se pare corect. Alţi candidați din categoria foștilor, cei care au avut șansa să schimbe oraşul în bine şi nu au făcut-o, au devenit sociologi, politologi, mai ales primarul în funcţie, mergând pe această idee toxică a votului util, de tipul: „eu recunosc că Burduja este mai bun. Dacă şi dumneavoastră credeți asta, totuși votați-l pe Nicușor Dan, ca să nu iasă Gabriela Firea”.

Este un argument ieftin şi, dacă după patru ani de mandat aceasta este linia pe care merge actualul primar general, este într-adevăr un argument să-l trimitem acasă sau la catedra de matematică. Eu cred că Nicuşor știe că eu sunt pe locul doi, dar el nu este interesat să dezbată că nu are ce să spună. Eu mi-am prezent public planul pentru București. Nu am refuzat nicio invitație la dialog sau o invitație la o dezbatere”, a spus Sebastian Burduja la Antena 3 CNN.

Sebastian Burduja a explicat cum, sub administrația lui Nicușor Dan, producătorii care vând alimente în piața volantă din fața Academiei Militare, sunt nevoiți să plătească taxe de până la trei ori mai mari. Această a situație a fost generată de faptul că Primăria Capitalei a închiriat spațiul unei firme de parcări private.

Sebastian Burduja a vorbit și de modul în care Nicușor Dan s-a eschivat de a răspunde unei solicitări din partea PNL, de a spune care, dintre proiectele promise în campanie, au fost realizate în timpul mandatului.

„Eu am preluat filiala PNL în decembrie, acum mai puțin de șase luni de zile, exact în decurs de două săptămâni de la proba filialei, poate trei, i-am dat practic un ultimatul lui Nicușor Dan să ne răspundă într-un mod corect, onest la acel decalog pe care Partidul Național Liberal trimisese cu vreun an înainte și la care răspunsese în ultima zi, după șase luni, în bătaie de joc. Bineînțeles că nu am constatat nicio îmbunătățire în București, nici la termoficare, nici la spații verzi, nici la poluare, nici la digitalizare, nici la infrastructură, trafic ș.a.m.d. Am făcut și un sondaj online printre bucureșteni și peste 70% ne-au spus nu, merită, susținea Partidul Național Liberal pentru un nou mandat.”, a declarat Burduja.

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Motivul pentru care raportul final al necropsiei lui Andrei Versace va fi gata abia peste...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
S-au ordonat restricții în România. Decizie în orașe și sate. E permis doar între anumite...
S-a dus mult prea devreme. O cunoscută actriță a murit la 51 de ani
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Cine sunt părinții lui Andrei Versace și cu ce se ocupă? Povestea unui imperiu imobiliar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Apetitul Braziliei pentru carnea de rechin pune în pericol speciile