Sebastian Burduja și-a prezentat PLANUL pentru București. „Vom reuși să fim cu adevărat o capitală europeană și globală”

Publicat: 01/06/2024, 09:17
Actualizat: 01/06/2024, 12:28

Ministrul Energiei și președintele PNL București, Sebastian Burduja, a lansat vineri, în cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest 2024, cartea „Planul pentru București”. Liberalul a explicat că a scris această carte din dorința de a duce Bucureștiul la următorul nivel – o capitală europeană și globală.

Lansarea a inclus o discuție între Sebastian Burduja și jurnalistul Adrian Artene, în cadrul căreia autorul a detaliat viziunea sa pentru viitorul Bucureștiului. Au fost abordate provocările majore ale orașului și soluțiile propuse în carte, oferind participanților o imagine clară asupra modului în care se poate realiza această viziune.

Cartea în sine este o muncă de echipă. Pe fiecare domeniu m-am sfătuit mult cu oameni care au făcut din domeniul respectiv pasiunea vieții lor. Cele mai multe idei, cele mai multe soluții, unele practici din afară sunt venite de la acești experți. Așa m-am obișnuit să lucrez și așa cred că trebuie să lucreze un primar general al Bucureștiului. Dacă avem încredere în noi, dacă reușim să ne recăpătăm această încredere, vom reuși să fim cu adevărat o capitală europeană și globală. Bucureștiul este într-o competiție acerbă pentru investiții, pentru oameni, pentru idei, cu toate capitalele europene și poate cu toate capitalele lumii (…) E o invitație deschisă pentru toți bucureștenii. Din punctul meu de vedere, atât timp cât un bucureștean vrea binele acestui oraș, el va alege schimbarea. Au fost opt ani de eșec, din păcate, pentru Capitală, de dezamăgiri, și cred că ceea ce am încercat, ceea ce ne străduim să facem, este să le prezentăm bucureștenilor cu adevărat un plan nou pentru dezvoltarea orașului”, a spus Burduja, după lansarea oficială a cărții la standul Litera din cadrul Salonului Internațional de Carte Bookfest.

Este o carte care ne așează oglinda în față, ne arată unde suntem și, cel mai important, ce merităm. Sebastian Burduja ne arată că nu trebuie să mai fim tributari limitelor, nu trebuie să ne mai agățăm ca o floare în piept sintagma „micul Paris”, ci trebuie să fim „marele București” (…) Nu este o platformă electorală, nu o gândiți așa. Este dincolo de aceste elemente care îl poziționează pe Sebastian Burduja în lupta publică; este o istorie interesantă. Vă veți întâlni cu Bucureștiul de altă dată și veți găsi aici primari care au scris istorie. Mă refer la Gheorghe Grigore Cantacuzino, îl veți găsi pe Pache Protopopescu, îl veți găsi pe Vintilă Brătianu. Această carte este o geografie a administrației. Această carte nu ar trebui să lipsească din biblioteca niciunui primar din România, nu mă refer aici la primarii de sectoare. Și este poate dincolo de un manual de istorie, dincolo de geografia administrației, este și un curs de dezvoltare personală. Pe mine m-a învățat să am credința că se poate, să am credința că nu mai rămânem doar cu promisiuni”, a declarat Adrian Artene.

La lansare a fost prezent și candidatul PUSL la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone. Acesta i-a adus o statuetă în dar candidatului PNL. El a afirmat că cele două partide ar trebui să colaboreze în Consiliul General al Capitalei după 9 iunie, indiferent de cine va fi primar general.

Nu este contracandidat, ne-am intersectat, este un om cu bun simț, care a avut un dialog cu mine civilizat. Suntem doi oameni civilizați. Și eu știu să fiu civilizat, dacă sunt tratat ca atare. Ne-am intersectat în aproximativ trei puncte comune pentru dezvoltarea Bucureștiului. Candidăm de la partide diferite, dar există viață și după 9 iunie și în Consiliul General trebuie să avem o colaborare, indiferent cine iese primar general, domnul Sebastian Burduja sau Cristian Popescu Piedone”, a afirmat candidatul PUSL.

CITEȘTE ȘI:

Sebastian Burduja a lansat cartea „Planul pentru București”: Ce trebuie să facem de acum înainte, privind spre viitor

Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Două surori din Italia au găsit o sumă uriașă în pivnița bunicului lor. Când au...
Ireal! Cum s-a „scuzat” un bărbat în fața soției sale, după ce a lăsat-o însărcinată...
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Doliu în familia lui Edward Iordănescu! Vestea tristă vine la scurt timp după ce România...
GALERIE FOTO Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în...
Rugăciunea pe care toți credincioșii trebuie să o rostească de Sfântul Petru și Pavel. Te...
Imagini mult prea INDECENTE! Cum arată actrița de 57 de ani în costum de baie....
Reacţia unui turist din Eforie, întrebat de ce intră în mare, deşi e arborat steagul...
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
Cum pot beneficia românii de umbrelă și șezlong gratuit pe plajele din Thasos. Oferta de...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
Peskov a dezvăluit ce făcea Putin în timpul dezbaterii Biden-Trump
S-a aflat ce s-a întâmplat cu LOCUITORII de pe INSULA PAȘTELUI! Experții au RECUNOSCUT!
Amendă de 3.300 de lei. Se interzice montarea pe mașină. 20 de puncte-amendă
Ce escrocherie! Infractorii au golit conturile cu un singur telefon
Anda Adam și Yosif Mohaci se căsătoresc religios. Primele imagini de la eveniment. Ce rochie...
Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi...
Ștefania se visează deja la cratiță, acasă la Cosmin! Ce planuri are concurenta atunci când...
Altercația violentă pe care ar fi avut-o Ștefan Bănică Jr. și Mihaela Rădulescu: "Risca să...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
Turneul european al lui Taylor Swift, mai valoros decât Jocurile Olimpice
×