Problema poluării este una dintre temele principale de campanie a liberalului Sebastian Burduja, candidat pentru fotoliul de primar general al Capitalei. Invitat la emisiunea Ancăi Alexandrescu de la Realitatea Plus, acesta a vorbit despre cum poate fi combătută aceasta.
Liberalul Sebastian Burduja spune că românii ar trebui să aibă, conform Organizației Mondiale a Sănătății, 50 mp de verdeață pe cap de locuitor, în legea românească scrie că ar trebui să aibă 26 mp, iar în realitate au doar 9,8 mp, conform unui raport al Curții de Conturi. Cum pot fi combătute efectele acesteia dar și schimbarea situației, descrie pe larg candidatul PNL:
Pe de o parte, traficul și, categoric, cea mai mare sursă a poluării este traficul. Toate măsurile pe care le-am descris aici transport public cât mai verde, piste pentru biciclete, încurajarea deplasărilor pe jos, cât mai multe zone pietonale, toate aceste lucruri vor ajuta și la rezolvarea problemei cu poluarea. Apoi, sigur, centura verde, ea ni se promite, cred, că din 2004 până în astăzi deci sau din 2000. Chiar cred că primul care a vorbit despre asta a fost domnul Băsescu(n.r fostul președinte Traian Băsescu). Dacă-mi aduc bine aminte, nu s-a realizat, din păcate, și, categoric, ea trebuie făcută într-un parteneriat, într-adevăr cu Consiliul Județean Ilfov și cu unitățile administrativ-teritoriale.
Sebastian Burduja spune că propunerile sale vizează amenajarea a două parcuri noi. Unul dintre acestea poate fi rezultatul transformării Pădurii Băneasca în pădure-parc.
Eu am propus aici două parcuri noi. Pe de o parte Pădurea Băneasa transformat în pădure-parc. Primăria Generală poate să preia Pădurea Băneasa și s-o deschidă către bucureșteni, pentru că în momentul ăsta i-a devenit un fel de groapă de gunoi și se taie ilegal în Pădurea Băneasa. Asta este realitatea. Și, pe de altă parte, un parc nou pe care noi l-am conceput. Parcul Izvor, apropo, e într-o stare cumplită. Am fost și zilele trecute acolo, nu vă puteți imagina. Între Parcul Izvor, curtea Palatului Parlamentului, care poate fi deschisă prin aceste pasarele pietonale, terenul din fața Academiei Române, care este în momentul acesta o pârloagă, acest parc nou, unde eu aș vedea amenajat și un muzeu al luptei anticomuniste în România, pentru că avem eroii noștri, i-am serbat recent. Iată, deci cum putem să creștem și suprafața de spațiu verde și nu ultimul rând, dacă îmi dați voie, management-ul deșeurilor, care este groaznic în București!
Citește și.
Sebastian BURDUJA, întrebare pentru Nicușor DAN: Cine sunt cei 1000 de DONATORI?
O Gabriela FIREA, replică pentru Sebastian Burduja, cu privire la falimentul RADET: „Am