Prima pagină » Actualitate » Secrete bine păstrate ale unui oraș turistic din România! Tuneluri ascunse, săpate în stâncă, pleacă din diferite puncte ale Centrului Vechi

Secrete bine păstrate ale unui oraș turistic din România! Tuneluri ascunse, săpate în stâncă, pleacă din diferite puncte ale Centrului Vechi

Secrete bine păstrate ale unui oraș turistic din România! Tuneluri ascunse, săpate în stâncă, pleacă din diferite puncte ale Centrului Vechi

Brașovul ascunde adevărate secrete, de care puțini dintre turiștii care îl vizitează știu. Sub orașul de la poalele Tâmpei există tuneluri care au fost săpate în stâncă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, unde brașovenii se refugiau în timpul bombardamentelor. Un alt secret bine păstrat este cel al arhivelor în care se regăsesc procese ale vrăjitoarelor din Brașov.

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, Brașovul, ascunde, pe lângă arhivele în care se regăsesc procese ale vrăjitoarelor din zonă, și alte secrete. Este vorba despre tuneluri săpate în stâncă, care pleacă din diferite puncte ale Centrului Vechi al orașului.

Tunelurile au fost făcute în perioada celui de-al Doilea Război Mondial și au fost folosite de brașoveni ca adăposturi în timpul bombardamentelor.

În zona Pieței Sfatului există mai multe guri de tunel, mai exact După Ziduri, zona cunoscută ca aflându-se în afara zidurilor orașului vechi.

Unul dintre tuneluri ar duce către curtea Liceului de Muzică. De altfel, în curtea instituției de învățământ există o gură de tunel, în care însă accesul este interzis, fiind închisă cu gratii. Intrarea unui alt tunel subteran, care este astupată, s-ar afla în pivnița Casei Mureşenilor. Acel tunel ar trece pe sub Piaţa Sfatului şi ar duce până sub Tâmpa.

Există specialiști care susțin că accesul spre aceste tuneluri ar fi posibil și de la Biserica Neagră.

CITEȘTE ȘI:

Locul din România în care se află CEL MAI LUNG TUNEL din țara noastră. Are 4,3 kilometri și povestea e impresionantă

EXCLUSIV VIDEO | Povești neștiute despre Cartierul Primăverii, interzis de Ceaușescu, locuit de șase șefi de stat. „S-a ridicat pe un act de corupție. Carol al II-lea l-a pus pe primar să cumpere Parcul Jianu, la un preț de zece ori mai mare”

Autor
A debutat în presă în urmă cu 15 ani și a acoperit, de-a lungul timpului, subiecte de social, actualitate și investigații. S-a alăturat echipei GÂNDUL în anul 2023. vezi toate articolele

Citește și