Prima pagină » Actualitate » Secretul lui Florin Dumitrescu pentru cea mai bună plăcinta cu MERE! Ce ingredient folosește el pentru un plus de aromă

Secretul lui Florin Dumitrescu pentru cea mai bună plăcinta cu MERE! Ce ingredient folosește el pentru un plus de aromă

Secretul lui Florin Dumitrescu pentru cea mai bună plăcinta cu MERE! Ce ingredient folosește el pentru un plus de aromă
Secretul lui Florin Dumitrescu pentru cea mai buna placinta cu mere, sursa foto: Envato/Facebook

Care este secretul lui Florin Dumitrescu pentru plăcinta cu mere. El are un ingredient special pe care îl folosește în rețeta sa. Iată care este!

Rețeta de plăcintă cu mere te duce cu gândul în copilărie. Este un preparat pe cât de simplu, pe atât de gustos. Celebrul jurat de la MasterChef are o rețetă în care folosește un ingredient special. Plăcinta cu mere este, poate, cel mai des întâlnit desert de la noi din țară. El se găsește la orice patiserie, iar gospodinele îl prepară adesea, deoarece este bun și sățios.

Mai mult decât atât, plăcinta cu mere este și simplu de făcut. În general, gospodinele obișnuiesc să dea merele prin răzătoare, după care să le călească. Ei bine, Florin Dumitrescu preferă să taie merele în cubulețe mai mari, pentru un gust mai intens. După ce le taie așa, Florin Dumitrescu le adaugă în tigaia încinsă cu unt, alături de două linguri de zahăr și scorțișoară. Ingredientul secret intervine aici, căci, pentru flambare, Cheful apelează la coniac.

„Îmi place ca într-o plăcintă de mere, mărul să fie mereu tăiat mai mare. Punem coniac, ca să flambăm. Cât se gătesc merele, ne pregătim pentru plăcinte. Pregătim două ouă, le batem și desfacem aluatul de foitaj. Îl punem în tavă, cuptorul e deja încins la 180 de grade. Punem merele pe o latură, după care închidem. Tăiem excesul de aluat și întoarcem marginile către interior. Întindem oul peste aluatul de foitaj și băgăm la cuptor.”, a explicat juratul MasterChef.

După ce se coace vreme de 45 de minute și, apoi, se pune la răcit, plăcinta cu mere se poate felia. Chef Florin Dumitrescu recomandă ca peste fiecare porție să se adauge un iaurt de 10% grăsime.

„Lăsăm la cuptor 45 de minute. Plăcinta de mere este gata, iar acum trebuie doar să o mai tăiem, să o punem în farfurie și să-i adăugăm elementul surpriză: iaurtul de 10% grăsime. Aceasta este plăcinta mea de mere. Vă urez spor la gătit și poftă bună.”, a încheiat bucătarul.

CITEȘTE ȘI:

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele