Prima pagină » Actualitate » Secretul lui Florin Dumitrescu pentru cei mai buni cartofi prăjiți. Cum se prepară, de fapt

Secretul lui Florin Dumitrescu pentru cei mai buni cartofi prăjiți. Cum se prepară, de fapt

Secretul lui Florin Dumitrescu pentru cei mai buni cartofi prăjiți. Cum se prepară, de fapt
Cum faci cei mai buni cartofi prajiti, sursa foto: envato/Facebook

Cartofii prăjiți nu se prepară greu, dar, ca orice preparat, au și ei secretul lor, un secret pe care îl cunoaște foarte bine celebrul Chef de la MasterChef, Florin Dumitrescu. Bucătarul spune că în acest mod reușește să obțină o textură crocantă la exterior și moale la interior.

Cine nu iubește cartofii prăjiți. Ei pot fi garnitura perfectă pentru numeroase feluri principale. Chiar și așa, de multe ori parcă nu ne ies așa cum ne-am dori. E ușor să prepari cartofi prăjiți. Dar există câteva trucuri de care trebuie să ții cont. Spre exemplu, Florin Dumitrescu are un secret când vine vorba de cartofi prăjiți. Cum se prepară, de fapt?

Astfel, juratul de la MasterChef spune că are un secret în prepararea lor, iar acesta constă în uleiul utilizat. Mai mult decât atât, contează momentul în care îi pui la prăjit. Cine vrea să obțină o textură crocantă la exterior și moale la interior trebuie să folosească ulei de floarea soarelui. Acesta nu trebuie să fie încins, ci din contră, trebuie să fie ușor rece.

Florin Dumitrescu se bazează pe acest truc și spune că așa pune el cartofii la prăjit. Mai mult decât atât, nu îi atinge și nu îi întoarce până nu sunt rumeniți.

În plus, dacă vrei să obții niște cartofi prăjiți delicioși, asigură-te că ai pus suficient ulei în tigaie. Cartofii trebuie scufundați în baie de ulei și, totodată, să fie tăiați sub formă de bastonașe.

”Pregătim tigaia pentru cartofii prăjiți. Avem nevoie de baie de ulei, ulei de floarea soarelui și cartofi. Mie îmi plac foarte mult cartofii tăiați în mână, așa cum bunica obișnuia să taie cartofii pentru prăjit. Uleiul nu trebuie să fie încins.

La început, uleiul trebuie să fie ușor mai rece și să ajungă într-o temperatură care să fie optimă pentru prăjire, dar nici nu îi atingem până când ei nu sunt gata. Vom obține un cartof crocant la exterior și moale la interior”, a spus Florin Dumitrescu în rețeta lui.

CITEȘTE ȘI:

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele

Citește și