Păstrarea roșiilor în frigider poate părea o soluție practică, dar această obișnuință poate afecta negativ gustul și textura acestora. Un expert dezvăluie care este secretul pentru a menține roșiile proaspete pentru mai mult timp.
Temperatura scăzută din frigider împiedică maturarea corectă a roșiilor, ducând la pierderea aromei și la o consistență mai moale și apoasă a fructului.
Pentru roșiile necoapte sau verzi, este esențial să le păstrați la temperatura camerei, ferite de lumina directă a soarelui.
Depozitarea lor cu tulpina în jos, într-un singur strat și fără contact între ele, este recomandată pentru a evita deteriorarea.
Roșiile necoapte sau verzi se maturizează cel mai bine într-un mediu mai cald, cum ar fi blatul de bucătărie. Aici, pot dezvolta aroma și pot menține fermitatea și calitatea. De asemenea, depozitarea cu tulpina în jos ajută la prevenirea învinețirii bazei, prevenind astfel deteriorarea.
Pe de altă parte, odată ce roșiile sunt complet coapte și de culoare roșie, pot fi transferate în frigider pentru a încetini procesul de coacere și a le menține proaspete mai mult timp.
Pentru a accelera procesul de coacere, poziționați roșiile pe pervazul ferestrei în lumina directă a soarelui sau lângă alte fructe, precum merele sau bananele. Etilena emisă de aceste fructe poate influența maturarea roșiilor.
Înainte de consum, este recomandat să scoateți roșiile din frigider și să le lăsați să ajungă la temperatura camerei pentru a-și dezvolta aroma în mod natural, potrivit Express.co.uk.
Consumul roșiilor reci poate afecta gustul lor, deci este bine să le lăsați să revină la temperatura camerei înainte de servire.
Citește și:
Cum să prepari o salată delicioasă de roșii după rețeta lui Radu Anton Roman