Secția ATI de la Spitalul Sf. PANTELIMON intră în renovare. Rafila: Condițiile nu erau cele mai bune / Experții internaționali vor evalua protocoalele

Publicat: 04 09. 2024, 15:53
Actualizat: 04 09. 2024, 17:01

This browser does not support the video element.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că secția de Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul Sfântul Pantelimon va intra într-un proces de renovare completă, având în vedere că „condițiile nu erau cele mai bune”. El a anunțat că, până la sfârșitul anului, în România vor veni mai mulți experți internaționali care vor evalua protocoalele de tratament pentru pacienții în stadii terminale.

Potrivit ministrului Sănătății, în urma mai multor discuții cu noua conducere a spitalului și a unei vizite pe teren, s-a decis relocarea temporară a secției ATI într-un alt spațiu până la finalizarea lucrărilor de modernizare.

M-am întâlnit în repetate rânduri cu noua conducere a spitalului, a existat şi o vizită pe teren la spital, ceea ce vom face în perioada imediat următoare va fi amenajarea unui spaţiu în care să fie relocată secţia sau o parte din secţia de Terapie Intensivă, care va intra într-un proces de renovare complet, a precizat ministrul Sănătăţii la finalul şedinţei de Executivului.

Alexandru Rafila a menționat că acolo condiţiile „nu erau cele mai bune”.

Este necesară pentru că, în mod evident, condiţiile care erau acolo. Spitalul Pantelimon nu a beneficiat de astfel de reabilitări de mulţi ani, condiţiile, inclusiv condiţiile de lucru ale medicilor, nu erau să spunem cele mai bune, şi pe de altă parte trebuie să dăm şi noi un semnal clar opiniei publice că în Spitalul Pantelimon lucrurile evoluează într-un mod care să le dea lor încredere să se adreseze acestui spital, a explicat ministrul.

De asemenea, Alexandru Rafila a anunțat că, până la sfârșitul anului, în România vor sosi mai mulți experți internaționali pentru a evalua protocoalele de tratament pentru pacienții aflați în situații terminale.

Aşteptăm să vină aceşti experţi, noi am accesat două organizaţii, organizaţia europeană şi cea mondială a specialiştilor în terapie intensivă, avem răspuns din partea ambelor organizaţii.

Ideea nu este neapărat să evalueze situaţia de acolo, nu vin să facă o anchetă, ei vin să facă o evaluare profesională legată de protocoale, de proceduri şi mai mult să putem să avem şi o discuţie deschisă în spaţiul public, dar şi în zona profesională în ceea ce priveşte protocoalele care trebuie utilizate şi în România pentru pacienţii aflaţi în situaţii terminale, a adăugat ministrul Sănătăţii.

CITEȘTE ȘI:

Radiografia cazului „Sfântul PANTELIMON”, cu psihiatrul Gabriel Diaconu: „Povestea cu IML este un TERTIP, o chichiță care să le acrediteze referatul”

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, despre SCANDALUL de la Spitalul Sf. Pantelimon:”Cel care încalcă legea trebuie să plătească”