UPDATE / Ședința de urgență de la Primăria Capitalei pe tema șobolanilor și a țânțarilor din București s-a încheiat cu un eșec!
Consiliul General al Municipiului București ar trebui să dezbată, luni, la ora 16.00, un proiect care prevede stabilirea de urgență a unui plan de dezinsecție și deratizare în Capitală.
UPDATE, 16:30: Ordinea de zi de la ora 16.00 nu a fost votată de către consilierii generali. Președintele Comisiei Economice, Sorin Purcărea (PNL) a precizat că proiectul nu are prevăzută nicio cifră.
Aurelian Bădulescu (PSD): Chestiunile acestea nu vor rămâne netaxate. Astea sunt chestiuni pe care noi le-am fumat. Să vă fie rușine.
„Pentru anul 2021 se propune aplicarea de tratamente de deratizare și dezinsecție în vederea combaterii vectoritor șobolan, țânțar larvă și adult, căpușe și viespi”, se arată în proiectul care prevede stabilirea unui Plan Unitar de Acțiune pe 2021 (PUA) în ceea ce privește deratizarea și dezinsecția în București.
Potrivit lui Aurelian Bădulescu, liderul consilierilor PSD din Consiliul General, proiectul trebuie votat de urgență.
Aurelian Bădulescu: Rămâne să vedem dacă celor de la USR și PNL le pasă de sănătatea publică din Capitală
„Noi am propus acest proiect, iar acum rămâne să vedem dacă celor de la USR și PNL le pasă de sănătatea publică din Capitală, pentru că aici vorbim de un proiect extrem de important, nu de unul politic”, a declarat Aurelian Bădulescu pentru Gândul.ro.
Se propune deratizarea cu Compania Municipală Eco Igienizare
În proiectul inclus „de îndată” pe ordinea de zi de luni se prevede ca acțiunile de deratizare și dezinsecție să se facă în continuare cu Compania Municipală „Eco Igienizare”, care se află în prezent în insolvență, cu facturi neplătite din luna iunie!
În prezent, Capitala se confruntă cu o problemă foarte mare, pentru că nu are un plan de deratizare și dezinsecție, iar specialiști din domeniu au avertizat asupra unui pericol în ceea ce privește sănătatea publică din București, așa cum publicația noastră a relatat recent.
Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” din București a explicat, la solicitarea GÂNDUL.RO, care sunt bolile grave care pot fi transmise populației de la vectori precum țânțari sau șobolani. Riscul este cu atât mai mare cu cât în București s-a ratat prima acțiune de dezinsecție din acest an.
Printre bolile semnalate de „Cantacuzino” se numără febra hemoragică Denga, virusul Zica și nu în ultimul rând virusul West Nile!