Ședință la Palatul Cotroceni privind desfășurarea cursurilor după 8 februarie. Președintele Iohannis a invitat mai mulți membri ai Guvernului
O decizie referitoare la modalitatea de desfășurare a cursurilor școlare după data de 8 februarie, când începe al doilea semestru al actualului an școlar, ar putea să fie comunicată joi.
O întâlnire pe această temă are loc la Palatul Cotroceni, la inițiativa președintelui Klaus Iohannis, care a invitat în acest sens la discuții mai mulți reprezentanți ai Guvernului, informează Digi24.
Printre oficialii invitați la discuțiile de joi de la Cotroceni se numără premierul Florin Cîțu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cel al Sănătății, Vlad Voiculescu, șeful DSU, Raed Arafat, dar și reprezentanți ai Institutului Național de Sănătate Publică (INSP).
La Cotroceni au fost invitați premierul Florin Cîțu, ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, șeful DSU, Raed Arafat și reprezentanți ai Institutului Național de Sănătate Publică.
Ce vor discuta oficialii?
Discuția va viza situația unităților școlare din România și condițiile în care se vor desfășura cursurile în cel de-al doilea semestru.
Oficialii urmeză să decidă dacă vor fi stabilite scenarii pentru desfășurarea cursurilor, mai exact dacă instituțiile de învățământ își vor relua activitatea cu prezență fizică în clase în funcție de numărul de infectări cu SARS-CoV-2 din zona respectivă sau dacă se va lua aceeași decizie la nivelul întregii țări, indiferent de rata de transmitere.
Ce scenarii sunt luate in calcul?
La Ministerul Educației sunt luate în calcul trei scenarii pentru revenirea fizică a elevilor la școală din 8 februarie.
Dacă școala va reîncepe fizic, cu prezența elevilor în clase în 8 februarie, scenariile luate în calcul sunt următoarele:
1. Copiii se întorc în clase în grădinițe și ciclul primar, acestea fiind ciclurile de învățământ cel mai dificil de abordat prin școala online.
2. Se întorc fizic la ore preșcolarii, elevii din ciclul primar și elevii de anii terminali, care au de susținut Evaluarea Națională și Bacalaureatul.
3. Toți elevii să revină în clase dacă rata de incidență a infectărilor va scădea. În localitățile cu rata de infectare mai mică, cursurile cu elevi în clase ar putea reîncepe mai repede.
Cu toate acestea, pentru adoptarea unuia dintre aceste scenarii este nevoie de un nou ordin comun emis de Ministerul Educației și cel al Sănătății, ordin elaborat până la finalul acestei luni.