Prima pagină » Actualitate » Șeful ANPC despre Târgul de Crăciun din Constanța: „Un bâlci care poate pune în pericol sănătatea consumatorilor”. Ce au descoperit inspectorii ANPC în urma unui control

Șeful ANPC despre Târgul de Crăciun din Constanța: „Un bâlci care poate pune în pericol sănătatea consumatorilor”. Ce au descoperit inspectorii ANPC în urma unui control

Șeful ANPC despre Târgul de Crăciun din Constanța: „Un bâlci care poate pune în pericol sănătatea consumatorilor”. Ce au descoperit inspectorii ANPC în urma unui control
Sursa: Facebook

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC)  a dispus închiderea temporară a patru comercianți de la Târgul de Crăciun din Constanţa, după ce au fost găsite mai multe nereguli, printre care condimente expirate, se gătea în praf, nu era menţionată date de preparare. Au fost date amenzi în valoare de peste 20.000 de lei.

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa a anunţat, sâmbătă, că au fost verificaţi 13 operatori economici de la Târgul de Crăciun din Constanţa.

Șeful Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a susținut că acest târg este, de fapt, „un bâlci care poate pune în pericol sănătatea consumatorilor”, astfel că le-a cerut comisarilor de la Constanța „să facă o vizită acolo”.

”În spatele uşilor închise pentru locaţiile de alimentaţie publică nu există apă, cu toate că aceasta este obligatorie în momentul în care serveşti produse alimentare, condiţiile în care sunt depozitate alimentele aproape direct pe trotuar, de asemenea, sunt neconforme, jucăriile şi jocurile, tiribombele şi toate cele de gen lasă nu numai ca aspect de dorit, ci ca şi funcţionalitate. De asemenea, din păcate, jocurile alese nu sunt cele care să poată oferi, în afară de câteva beculeţe, şi siguranţă celor mici. Alimentaţia publică nu poate fi făcută într-o variantă pe încercatelea, în sensul că cei care ajung acolo îşi încearcă efectiv norocul, alimentele gestionate sunt unele cu grad ridicat de periculozitate pentru că carnea de porc ţinută în condiţii improprii poate reprezenta un real pericol”, a susținut Horia Constantinescu, potrivit ctnews.ro

Conform surselor citate, echipele de control au constatat lipsa fluxului tehnologic, că apa pentru igienizarea vaselor şi a alimentelor este depozitată în butoaie de plastic, pavimentul era deteriorat, se găteşte în praf, fără a exista o protecţie, lipsea cloramina, nu erau menţionate data pe preprate, lipsea cântarul sau dacă acesta exista nu putea fi omologat, condimentele erau expirate, carnea de porc avea modificări organoleptice.

Echipele de control au închis temporar patru comercianți şi au dat amenzi în valoare de 21.000 de lei.