Șeful CNAIR pune presiune pe constructorul Centurii de Sud a Craiovei, aflat în întârziere. Vrea rapoarte săptămânale!

Publicat: 20 07. 2023, 15:28
Actualizat: 20 07. 2023, 16:15

Șeful Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) s-a arătat nemulțumit de întârzierile companiei Rizzani De Eccher SpA, care construiește Centura de Sud a municipiului Craiova.

Mobilizarea și ritmul de lucru trebuie crescute, a scris șeful CNAIR în mediul online, iar dacă nu se va întâmpla asta, vor fi luate măsuri contractuale dure.

“Întârzieri pe șantierul Variantei Ocolitoare Craiova Sud (DN56 – DN55 – DN6). Am atras atenția constructorului, care a ajuns la un stadiu fizic de doar 25%, că trebuie să crească mobilizarea și ritmul de lucru. În caz contrar, vom fi nevoiți să luăm măsuri contractuale dure”, a scris pe Facebook, la finalul verificărilor, Cristian Pistol, directorul general al CNAIR.

Cristian Pistol: ”Am atras atenția constructorului, care a ajuns la un stadiu fizic de doar 25%, că trebuie să crească mobilizarea și ritmul de lucru”

”Pentru a mă asigura că antreprenorul își respectă angajamentele”

Conform aceluiași mesaj, “reprezentanții Rizzani De Eccher și-au asumat că în luna august vor începe relocarea utilităților și vor impulsiona lucrările, iar anul viitor va fi deschisă circulația pe această Variantă Ocolitoare”, a mai scris Pistol.

“Pentru a mă asigura că antreprenorul își respectă angajamentele, am cerut să îmi fie prezentate săptămânal rapoarte de progres”, a mai notat directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, pe Facebook.

Contractul pentru construirea Centurii Craiova Sud a fost semnat pe 14 ianuarie 2022, cu firma din Italia, termenul de realizare fiind de 15 luni. Șoseaua cu o lungime de 10 km și o singură bandă pe sens face legătura între trei Drumuri Naționale: DN 6 Bucureşti – Craiova – Timișoara, DN 55 Craiova – Bechet şi DN 56 Craiova – Calafat.

Valoarea contractului este de 196 milioane de lei, din care 140 milioane finanțare europeană prin Programul Operațional Infrastructură Mare.

Sursa foto: Cristian Pistol / Facebook


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV VIDEO | Scapă de împușcare cei 426 de urși, așa cum a semnat Tánczos Barna? Fechet: ”Nu sunt de acord cu vânătoarea la urs pentru trofeu”

VIDEO | Dan Tudose: „Nu avem altă direcție mai bună de urmat decât a investi în energie regenerabilă”

VIDEO | Dan Tudose, despre mixul energetic: „În România avem suficiente zone de producere a energiei fotovoltaice onshore”

VIDEO | Dan Tudose, expert în energie: „Companiile producătoare de energie trebuie să investească”

EXCLUSIV VIDEO | Expertul Paul Harfaș: ”Fabricile din România sunt digitalizate doar la un sfert față de Europa”