Prima pagină » Actualitate » SEMINȚELE ajută foarte mult creierul uman. Prof.dr. Vlad Ciurea: „Toate favorizează procesele cerebrale” / Ce spune medicul despre semințele de in

SEMINȚELE ajută foarte mult creierul uman. Prof.dr. Vlad Ciurea: „Toate favorizează procesele cerebrale” / Ce spune medicul despre semințele de in

SEMINȚELE ajută foarte mult creierul uman. Prof.dr. Vlad Ciurea: „Toate favorizează procesele cerebrale” / Ce spune medicul despre semințele de in
Image: 133729009, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no

Prof.dr. Vlad Ciurea a explicat de ce semințele de orice fel ajută activitatea creierului uman, dar în special cele de in. Acestea pot fi consumate în diverse feluri de mâncare precum salate, smoothie, iaurt, paste, chiftele, supe ori biscuiți.

„Pentru creier, toate semințele posibile favorizează procesele cerebrale. Nucile sunt recunoscute, migdalele. Semințele de in favorizează tranzitul intestinal. Dacă ați observat, acum, la toate hotelurile de 4 stele se pun boluri cu semințe. Sunt foarte bune și pentru digestie și pentru creier”, a explicat prof. dr. Vlad Ciurea la Antena 3.

Seminţele de in s-au dovedit aliaţi de nădejde pentru sănătate, de-a lungul timpului, de la probleme digestive până la acnee. Totodată, sunt o sursă excelentă de fibre alimentare de ambele tipuri, solubile şi insolubile, de vitamine din complexul B şi de minerale.

Ele sunt recomandate de medici în cure care stimulează vindecarea, care păstrează tinereţea şi sănătatea sistemului cardiovascular şi, nu în ultimul rând, care ajută la slăbit.

Potrivit Mayo Clini, chiar dacă sunt foarte mici, seminţele de in reprezintă unele dintre sursele cele mai importante de substanţe nutritive de pe planetă.

Cele trei mari categorii nutritive pe care le au  seminţele de in:

1) Acizi graşi Omega 3: Aceşti acizi sunt o adevărată armă împotriva inflamaţiilor din corp, acestea fiind principalul factor de risc pentru bolile de inimă, artrită, astm, diabet şi chiar pentru unele forme de cancer.

Uleiul din seminţe de in este acid alfa-linoleic, un tip de Omega 3 care este precursorul acizilor graşi care se găsesc în somon şi în alţi peşti graşi.

2) Fibre alimentare: Specialiştii afirmă că este greu să găseşti un aliment cu un conţinut mai mare de fibre decât seminţele de in. Acestea conţin atât fibre solubile, cât şi insolubile, ceea ce le face arma ideală împotriva tulburărilor digestive. În plus, ele scad nivelul glicemiei.

3) Fitonutrienţi: seminţele de in sunt surse de antioxidanţi, cel mai important fiins lignina. Acesta se transformă în intestine în substanţe care ajută la echilibrarea hormonilor sexuali feminini în organism.

Conform unor studii, aceste substanţe stimulează fertilitatea feminină, reduc simptomele resimţite de femeile la menopauză şi, de asemenea, ar putea reduce riscul de cancer mamar. În plus, lignina contribuie la prevenirea diabetului de tip II.

FOTO – Caracter ilustrativ: Profimedia

Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri ... vezi toate articolele

Citește și