Semnal de alarmă după ce o șină a trecut prin podeaua unui tramvai și a lovit un călător: „Ca în filmele de groază. Putea să fie strivit”. Cum răspunde STB
Președintele Sindicatului Transpublic din STB, Valer Ciobănescu, trage un semnal de alarmă după incidentul grav de vineri, din București, unde o șină a intrat prin podeaua unui tramvai și a rănit un călător.
„Acolo putea să moară un om, ca în filmele acelea de groază, să fie strivit într-un mod stupid de o șină. Și Doamne Ferește, se poate întâmpla asta, pentru că infrastructura este extrem de proastă. În laterale, șinele au niște tampoane de cauciuc, care le țin presate acolo. În rest, nu sunt prinse cu nimic”, a declarat, pentru Gândul, președintele Sindicatului Transpublic din STB.
Acesta a mai precizat că șinele de pe liniile cu iarbă sunt mai sigure, și sunt prinse în metal, ca la CFR.
„Cele care sunt prinse în plăcile de beton se dilată de la căldură și ies afară. Plus că de la șocurile mari se mai rup din locurile unde sunt sudate, și ies pur și simplu”, mai explică Valer Ciobănescu.
Președintele de sindicat spune că Primăria Generală este responsabilă pentru această situație
Peședintele de sindicat dă vina pe primărie pentru această situație.
„La ce se ne așteptăm, dacă Nicușor Dan ține banii în primărie?! Înțeleg să ai datorii, dar ai și priorități. Eu am semnalat mereu aceste probleme. Gabrielei Firea i-am semnalat printr-un memoriu că vehiculele STB vor lua foc, și asta s-a întâmplat, după câteva luni. Firea nu mi-a dat niciun răspuns. Nici Nicușor Dan pare că nu vrea să facă ceva”, a mai precizat Valer Ciobănescu.
Un bărbat, în vârstă de 54 de ani, aflat în tramvaiul 19, a fost rănit, vineri, de o șină ruptă care a străpuns podeaua mijlocului de transport.
STB: Ne cerem scuze pentru impedimentul creat
„În jurul orei 13:05, pe Str. Nerva Traian, în zona stației Papazoglu, sens Complex Titan, un obiect metalic desprins din ansamblul căii de rulare a intrat prin podeaua unui tramvai din linia 19 și a accidentat un călător la picior”, spun reprezentanții STB.
Cei de la Societatea de transport își cer scuze.
„Ne cerem scuze pentru impedimentul creat. STB SA depune toate eforturile pentru ca în viitorul apropiat infrastructura existentă să fie una modernă, utilizabilă in condiții normale de către mijloacele de transport”, se mai arată în răspunsul celor de la STB.
Citește și: De ce este extrem de periculos să stai la mijlocul tramvaielor care deraiază: „Poți să mori strivit între fiare”