SEMNUL de circulație care dă mari bătăi de cap șoferilor. Ce înseamnă acest indicator rutier, de fapt, și unde poate fi întâlnit
Cunoașterea indicatoarelor rutiere face de multe ori diferența între viață și moarte, iar șoferii trebuie să fie mereu la curent cu noile schimbări ale Codului Rutier și cu indicatoarele noi care apar.
Chiar dacă deții un permis de conducere de mulți ani și ai condus mii de kilometri sau sute de mii de km există indicatoare pe care este foarte posibil să nu ai habar.
Nu toată lumea știe ce înseamnă acest indicator rutier și acest lucru îi face pe mulți dintre șoferi să se deruteze, deoarece poate fi ușor confundat. Acest semn este amplasat doar în anumite zone și, de cele mai multe ori dă mari bătăi de cap șoferilor
Printre cele mai importante se numără semnele legate de limitele de viteză. Să circuli prea rapid nu este bine, dar nici prea lent. Există semne care impun viteza minimă obligatorie.
Acest indicator rutier cunoscut sub numele de „Viteza minimă obligatorie” , este un semn rotund, albastru deschis, cu un număr alb în mijloc. Acest număr indică viteza minimă în kilometri pe oră sub care vehiculele nu trebuie să scadă pe următoarea secțiune a traseului.
Acest semn se găsește de obicei pe autostrăzi sau pe drumuri cu mai multe benzi și poate fi aplicat întregului drum sau doar anumitor benzi. Este adesea afișat pe panourile de deasupra benzii.
Indicatorul rutier este crucial pentru menținerea ordinii și siguranței în trafic, prevenind încetinirile neașteptate și accidentele cauzate de vehicule care se deplasează prea încet în raport cu restul traficului. Acesta contribuie la o deplasare mai uniformă și previne blocajele pe drumurile unde viteza constantă este esențială.
Obligațiile șoferilor când întâlnesc acest indicator rutier. Cei care nu respectă regulile riscă amenzi
Șoferii care nu pot menține viteza minimă prescrisă trebuie să aleagă o altă rută. Orice persoană care conduce prea încet fără un motiv întemeiat și obstrucționează circulația ar putea fi sancționată de polițiști cu amendă.
Există însă excepții. În circumstanțe periculoase, cum ar fi condiții proaste de drum, trafic intens, vizibilitate slabă sau condiții meteorologice nefavorabile, viteza poate fi reglată, chiar dacă este sub viteza minimă prescrisă, potrivit t-online.
Sfârșitul vitezei minime este semnalizat de semnul cu numărul 279, cunoscut sub numele de „Sfârșitul vitezei minime” . Acest semn este rotund, de culoare albastră, cu o diagonală roșie care taie centrul, indicând sfârșitul restricției. În centrul semnului se află un număr alb care reprezenta viteza minimă anterioară.