Serialul „Django”, filmat în România! Ce zonă pitorească au ales producătorii: „Când un film mare vine cu cortul la tine în sat, viața se schimbă definitiv”

Publicat: 17 05. 2021, 17:56
Actualizat: 17 05. 2021, 18:49
Serialul „Django”, filmat în România! Ce zonă pitorească au ales producătorii: „Când un film mare vine cu cortul la tine în sat, viața se schimbă definitiv” / Foto: Facebook Andrei Boncea

Vulcanul stins de la Racoș, din județul Brașov, este din nou activ și a devenit locația ideală pentru serialul „Django”, cea mai mare producție internațională TV realizată în România, după „Cold Mountain”.

Django este o producție CANAL+ și Sky Studios realizat de Cattleya (Italia), Atlantique Productions (Franța), în colaborare Odeon Fiction, StudioCanal și Frame Film (România).

Andrei Boncea, producătorul și partenerul Frame Film, a oferit detalii exclusive, pentru b365.ro, despre serialul filmat pe tărâmuri mioritice.

„Django” va avea zece episoade și va fi filmat complet în România. În satul Racoș, de lângă Brașov, echipa a construit ceea ce este orașul „New Babylon”.

Primele episoade sunt regizate de Francesca Comencini. „Django” cu Matthias Schoenaerts în rolul principal, este o superproducție europeană realizată de Cattleya – Italia (producătorii serialelor ZeroZeroZero, Gomorra și Suburra), și prestigioasă companie franceză Atlantique Productions – parte a grupului Mediawan (Borgia, Midnight Sun, The Eddy) în colaborare cu Odeon Fiction, StudioCanal și compania română de producție Frame Film.

„Django” de Brașov vs. „Django” de Tarantino

„Nu e nici unul, nici altul. Este o “recompunere” a personajului original, soldatul rătăcitor întors din Războiul Civil devenit pistolar/ justițiar în Vestul Sălbatic, într-o poveste construită după paradigma în care citim astăzi istoria acelui moment din America. La originea lui, westernul spaghetti a fost un mix foarte curios între un gen american comercial și neorealismul italian”, a declarat Andrei Boncea, întrebat fiind în ce măsură serialul seamănă cu filmul lui Tarantino („Django Unchained”).

„Florin Piersic ar fi cu siguranță un bun DJANGO”, a mai spus acesta.

Cum schimbă un film viața satului: „Când vin cu cortul la tine…”

“Sigur, avem o țară frumoasă, oameni muncitori, talentați, iscusiți și modești. Acesta ar fi textul standard.

Dar, este mai complicat de atât. Cinematografia mondială este în sine un spectacol ambulant, filmele și serialele într-o continuă căutare de locuri noi, resurse și oameni pregătiți profesional dar mai ales de locuri potrivite, unde combinația asta foarte sofisticată între buget, artă, mai nou tehnologie, și povestea pe care o spui să facă sens.

„Toate țările din jurul nostru se bat pentru o bucată din piață internațională de producții, pe coasta Dalmației și-a găsit locul un întreg Regat din Urzeala Tronurilor”, a explicat producătorul de la Frame Film.

Boncea a mai precizat că „atunci când un film mare vine cu cortul la tine în sat, toată viața satului tău se schimbă definitiv și în ultimii ani, toate țările din jurul nostru se bat pentru o bucată din piața internațională de producții”.