Sesiune specială REZIDENȚIAT 2023: Toate locurile scoase la concurs vor fi ocupate
Ministerul Sănătății a anunțat miercuri că toate posturile scoase la concurs în cadrul sesiunii extraordinare a concursului de Rezidențiat din 14 mai vor putea fi ocupate.
Aceasta pentru că numărul candidaților care au obținut punctaj de promovare este mai mare decât numărul locurilor scoase la concurs.
Cel mai mare punctaj obținut la sesiunea extraordinară a concursului de intrare în rezidențiat în Domeniul Medicină este 807. Potrivit metodologiei de concurs, alegerea unui loc sau post este condiționată de obținerea unui punctaj de minimum 60% din cel mai mare punctaj obținut la acest concurs, adică 484 de puncte. Astfel, 863 de candidați au obținut punctaj de promovare.
„Pentru această sesiune extraordinară au fost scoase la concurs 628 de locuri și posturi din cadrul unităților sanitare publice. Cele 628 locuri și posturi scoase la concurs se vor alege în ordine descrescătoare a punctajelor obținute de candidați.
Clasamentul final, data, locul și ora de prezentare a candidaților pentru repartiția pe specialități și centre de pregătire vor fi afișate pe site-ul concursului http://rezidentiat.ms.ro”, a transmis Ministerul Sănătății prin intermediul unui comunicat.
Sesiune extraordinară de Rezidențiat: 962 de candidați au concurat pe 626 de locuri
Ministerul Sănătăţii a organizat, duminică, 14 mai, o sesiune extraordinară a concursului de Rezidenţiat. Sunt disponibile peste 600 de locuri, rămase neocupate după examenul din noiembrie 2022, pentru care s-au înscris 962 de candidaţi.
Candidaţii au avut la dispoziţie 4 ore pentru a rezolva 200 de întrebări de tip grilă.
Au fost declaraţi promovaţi candidaţii care obţin un punctaj de minimum 60% din cel mai mare punctaj obţinut la acest concurs.
„La concurs s-au înscris 962 de candidaţi care vor concura pe 628 de locuri şi posturi din cadrul unităţilor sanitare publice. Cele 628 de locuri şi posturi au rămas neocupate în sesiunea din toamna anului 2022 a concursului de rezidenţiat, multe fiind în specialităţi deficitare, precum chirurgia generală, medicina de urgenţă, medicina de familie, neonatologie”, a anunţat Ministerul Sănătăţii, citat de News.ro.