Prima pagină » Actualitate » Sezonul nunților a început, iar mirii se gândesc cum să se încadreze în buget. Ce soluții există pentru a reduce cheltuielile

Sezonul nunților a început, iar mirii se gândesc cum să se încadreze în buget. Ce soluții există pentru a reduce cheltuielile

Sezonul nunților a început, iar mirii care nu s-au organizat din timp, caută modalități să se încadreze în buget. Pot alege nunți mai restrânse, florile artificiale în locul celor naturale și folosesc aurul primit de la părinți și bunici pentru verichete. În aceste fel, pot economisi chiar și câteva mii de lei.

Ștefania și Casian, doi tineri din Baia Mare, se vor căsători luna viitoare. Au reușit să cheltuiască mai puțin pentru flori și bijuterii.

„Am primit de la bunica mea moștenire aur și atunci m-am gândit să îl duc să mi-l topească și să-mi facă o brățărică pe care să o port la nuntă”, a spus Ștefania pentru Știrile Pro TV.

Bijutierii spun că în ultima perioadă astfel de cereri au crescut.

Majoritatea vor să transforme aurul pe care l-au moștenit de la părinți sau de la bunici și să facă aurul atemporal. O pereche de verghete 500-3.000 lei. Putem să economisim undeva până la 70%”, precizează Andrei Câmpean, bijutier.

Economii se pot face și la aranjamente florale și la rochia miresei.

„Este varianta cea mai bună în a opta pentru o rochie pe care să o accesorizeze diferit, în sensul că să pună trenă detașabilă, să pună mânecă, să o scoată, să pună diverse accesorii care să poată să le scoată, să o facă din scurtă… lungă sau invers”, afirmă Luiza Pavel, designer de rochii.

„Se închiriază foarte multe dintre decoruri, mai ales decorurile foarte mari, gen panouri, tavane, arcade foarte mari, care altfel dacă ar fi din flori naturale ar fi și foarte scumpe. Ar exista și mult mai puține, ar fi și mai dificil de făcut și evident, totul până la urmă ajunge la buzunar. La un panou poate să fie și de patru ori mai mai scumpe flori naturale”, a explicat Ana Haralambie, organizator târguri de nunți.

Iar miresele care nu vor să fie filmate acasă își pot programa sesiunea foto într-un apartament decorat special pentru nuntă.

„Este mai comod, nu mai au bătăi de cap cu organizare a evenimentului, iar costurile sunt mai reduse comparativ cu plecarea de acasă”, a notat Flavia Horvath, antreprenor.

Potrivit specialiștilor din domeniu, costul unei nunți a crescut cu 15% față de anul trecut.

„Este o tendință în creștere pentru nunțile mai intime, cu un număr mai mic de persoane. Principalele două motive ar fi reducerea bugetului, dar și faptul că prioritizează mai mult ca nunta să fie despre ei”, a spus Delia Nistor, organizator nunți.

Pentru că prețurile au crescut nunta și îi pot ajuta pe miri cu un dar mai consistent decât în trecut.

FOTO – Caracter ilustrativ: Shutterstock