ȘI Elena Lasconi îl acuză pe șeful PNL că e om fără cuvânt/”Am făcut cunoștință cu nepolitețea domnului Ciucă. Nu e bine să închizi uși”

ȘI Elena Lasconi îl acuză pe șeful PNL că e om fără cuvânt/Am făcut cunoștință cu nepolitețea domnului Ciucă. Nu e bine să închizi uși
Publicat: 02/09/2024, 16:59

Șefa USR este deja al doilea politician care îl acuză pe președintele PNL, Nicolae Ciucă, că nu are onoare și nici cuvânt. Totul a pornit de la faptul că președintele USR, Elena Lasconi,  ar fi trebuit să aibă o discuție cu Nicolae Ciucă despre posibilele alianțe politice pentru alegerile care se apropie. Numai că, a primit un mesaj pe ultima sută de metri că întâlnirea nu va mai avea loc pentru că Nicolae Ciucă „nu-și mai face loc în agendă”. Candidata USR s-a declarat foarte dezamăgită de „nepolitețea acestuia”: „Dacă politica mare se joacă cu oameni fără cuvânt..”

Deși sondajele îl situează pe președintele PNL, Nicolae Ciucă, pe locul al șaselea în preferințele românilor la prezidențiale, deci nu ar intra în turul al doilea, acesta continuă să refuze cu încăpățânare singura barcă de salvare inscripționată cu sigla USR. Președinta Elena Lasconi spune că a fost deschisă dialogului cu PNL până s-a lovit de „nepolitețea” lui Nicolae Ciucă.

Cu PNL-ul trebuia să am o discuție în ziua aceea în care am făcut cunoștință cu nepolitețea, ca să fiu delicată, domnului Ciucă. În ziua aia trebuia să ne întâlnim. Era o întâlnire stabilită de șefii de campanie, adică de domnul Motreanu (n.r. Dan) și de domnul Viziteu (n.r. Lucian) și trebuia să mă văd la o anumită oră. Eram într-o discuție, înainte de a face declarațiile respective la televizor, și am primit un mesaj de la cineva din echipă să îmi spună că se amână această întâlnire. Am crezut că se amână, că a plecat undeva, a trebuit să plece în străinătate sau s-a întâmplat ceva și apoi am văzut acea declarație neinspirată și de prost gust că nu-și mai face loc în agendă pentru o discuție cu mine. Nu e bine să închizi uși!  Eu sunt capabilă să construiesc poduri, nu ziduri.

Elena Lasconi a mai adăugat și faptul că, dacă liberalii n-ar fi avut un ego atât de mare, ar fi fost pentru prima dată în istorie când ar fi câștigat alegerile din primul tur cu o femeie. Deși este încă dispusă unui dialog, Lasconi s-a declarat dezamăgită de lipsa de cuvânt a generalului Ciucă.

Dar cred că ar fi fost pentru prima dată în istoria României când am fi câștigat din primul tur cu prima femeie președinte. Dacă lăsau orgoliile la o parte și veneau pe bune la o discuție(…) Dacă o să fiu sunată, cu siguranță da. Eu îl invit pe domnul Ciucă să mă sune. Are telefonul meu, m-a sunat când a avut nevoie, i-am răspuns. Știu să țin lucruri confidențiale dacă așa batem palma, dacă politica mare se joacă cu oameni fără cuvânt…. nu e bine.

Elena Lasconi a fost la fel de categorică și în privința rezultatului pe care-l va obține Nicolae Ciucă la alegerile prezidențiale. Adică, nu va ajunge sigur în turul al doilea, din cauza greșelilor repetate pe care liderii liberali le-au făcut față de electoratul lor.

Nu cred că are șanse. Din sondajele pe care le-am văzut ultima dată deja este undeva pe locul șase. Dar încă o dată sunt dispusă dialogului 100% fac această mișcare electoral, dar nu o fac bine. Din păcate pentru ei, electoratul PNL este dezamăgit. Sunt foarte mulți membri importanți în PNL care sunt la fel de nemulțumiți și cu care am avut discuții și bineînțeles că au spus măi noi vrem cu voi, e clar că aia este direcția, nu cu PSD. Ei au greșit de două ori, nu o dată. Și oamenii nu uită, și electoratul nu uită.

CITEȘTE ȘI:

Ion Cristoiu: „Elena Lasconi e viitorul PREȘEDINTE al României. PNL se va uni cu USR la prezidențiale”

Nicolae Ciucă răspunde la propunerea Elenei Lasconi de a-l numi pe Ilie BOLOJAN premier: Este un mesaj din disperare

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cum funcționa "caracatița" lui Șoigu: echipamente militare de care nu era nevoie și care, oricum,...
Diandra se dă designer, dar adevărul este cu totul altul. Cum face bani femeia care...
Ce a făcut milionarul de 52 de ani pentru iubita cu 24 de ani mai...
Care e ruta cea mai bună pentru sprijin militar al aliaților în cazul unui atac...
ULTIMA ORĂ! Fostul preot Visarion Alexa, condamnat la închisoare!
Polonia vrea să doboare rachete ruseşti deasupra Ucrainei. NATO se teme de o escaladare a...
Cum arată Eliza Iliescu acum, la 19 ani. Din ce bani trăiesc lunar Adriana Iliescu...
Vica Blochina, de nerecunoscut la 49 de ani! Operațiile estetice au transformat-o TOTAL pe fosta...
Mariana este asistentă de 35 de ani și dă admiterea la medicină pentru a-și îndeplini visul de-o...
Gheorghe Dincă a spus ce i-a făcut Alexandrei Măceșanu! Detalii șocante
Cum arată limuzina în formă de avion Wizz Air, care a ajuns virală pe rețelele...
Doliu în showbiz! Grasu a murit după ce s-a prăbușit de pe scenă!
Ce se întâmplă dacă nu plătești amenda de parcare? În cât timp se prescrie sancțiunea
Papa Francisc pleacă în cea mai lungă călătorie a pontificatului său, la 88 de ani....
COLOS al energiei! Aceasta este CEA MAI MARE baterie din lume
ADIO, DAN! România a pierdut vocea sa de aur: A plecat azi dintre noi
Cum să calci hainele fără fier de călcat. Visul oricărei gospodine
Tristan Tate, surprins la cină alături de o ispită de la Insula Iubirii, sezonul 8!...
Unde sunt, de fapt, Alexandra și Luiza. Monstrul din Caracal a spus totul!
Tavi Clonda, despre viața dincolo de rețelele de socializare. Ce spune artistul despre provocările de...
Temperaturi record la început de septembrie! Meteorologii anunță Cod portocaliu de caniculă
BANCUL ZILEI. Bulă și Ștrulă ies din saună: - Ce-i cu chestia asta? Porţi jartiere...
Cea mai mare baterie din lume va fi un colos energetic! Câți megavați/oră va stoca?