Prima pagină » Actualitate » SIIJ trimite în judecată un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova: ”Distrugere de înscrisuri și însușirea de bijuterii ridicate în cursul perchezițiilor”

SIIJ trimite în judecată un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova: ”Distrugere de înscrisuri și însușirea de bijuterii ridicate în cursul perchezițiilor”

SIIJ trimite în judecată un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova: ”Distrugere de înscrisuri și însușirea de bijuterii ridicate în cursul perchezițiilor”

Un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova a fost trimis în judecată de procurorii Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), acesta fiind acuzat de abuz în serviciu, distrugere de înscrisuri și însușirea de bijuterii ridicate în urma perchezițiilor.

Cristea Adrian Flavius, procuror DIICOT – ST Craiova, și-ar fi îndeplinit – ”în mod defectuos” – atribuțiile de serviciu, ”cu ocazia instrumentării a 7 dosare”. Cercetările au scos în evidență o pagubă cauzată ”persoanelor din patrimoniul cărora au fost ridicat sume de bani și bijuterii”.

”La data de 14 ianuarie 2021 procurorii din cadrul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție au dispus trimiterea în judecată a inculpatului CRISTEA ADRIAN FLAVIUS, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de:

  • abuz în serviciu, prev. de art. 297 Cod penal în cond. art. 13 ind. 2 din Legea 78/2000 cu aplic. art. 35 alin. 1 Cod penal;
  • sustragerea sau distrugerea de înscrisuri, prev. de art. 259 alin. 1 și 2 Cod penal.

În fapt, în urma probatoriului administrat s-a constatat că inculpatul, în calitate de procuror de caz la DIICOT – ST Craiova, cu ocazia instrumentării unui număr de 7 dosare și-ar fi îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu prevăzute de Codul de procedură penală,  prin aceasta cauzând o pagubă persoanelor din patrimoniul cărora au fost ridicate sume de bani și bijuterii, precum și o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale acestor persoane și ale DIICOT”, se precizează într-un comunicat transmit de Biroul de informare și relații publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.

”Inculpatul ar fi sustras și distrus o filă a unui proces-verbal de percheziție domiciliară”

În urma anchete desfășurate, s-a stabilit că procurorul Cristea Adrian Flavius a dorit să obțină ”pentru sine un folos necuvenit, constând în sumele și obiectele de podoabă care nu s-au mai regăsit ca mijloace materiale de probă,  bunuri ori sume asupra cărora s-ar fi aplicat măsuri asigurătorii în contextul urmăririi penale efectuate și în însușirea unui inel depus ca mijloc de probă de către un martor”.

Totodată, inculpatul ”ar fi sustras și distrus o filă a unui proces-verbal de percheziție domiciliară”, în care se precizează că în camera persoanei cercetate a fost găsită suma de 2700 lei, iar asupra acesteia suma de 1600 euro, sume de bani care s-au ridicat în vederea cercetărilor.

”Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se menționează la finalul comunicatului.

Cunoscut jurnalist de investigatii, generatia presei anilor '90, prin condeiul căreia au trecut toate marile scandaluri ale ultimilor 30 de ani. Licențiat în Drept, specializat în nișa subiectelor ... vezi toate articolele
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole ... vezi toate articolele

Citește și