Simona, fosta chelneriță devenită inginer peste noapte la Apele Române, și-a dat demisia
Simona Iancu, fostă chelneriță, detaşată pe un post de inginer la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad, şi-a dat demisia în urma reportajului Recorder.ro. Actul unilateral a fost înregistrat de Primăria Vatra Moldoviţei, Suceava, luni, 8 februarie.
Postul lui Gabi Musteață, desființat
În schimb, Gabi Musteaţă, omul care s-a opus angajării la ABA Prut-Bârlad a Simonei Iancu, a mers ieri la birou pentru ultima dată. Postul acestuia a fost desfiinţat imediat după ce acesta a făcut publică situația din instituție.
„Singurul care a rămas pe poziții e directorul Petru Avram, vicepreședintele PNL Iași. Avram face mai departe jocurile la Administrația Bazinală de Apă Prut-Bârlad și a decis, în numele instituției, angajarea celor mai buni avocați din Iași specializați în litigii de muncă, pentru a-l împiedica pe Gabi Musteață să câștige în instanță și să revină la Apele Române. Avocații vor fi plătiți din bani publici, deși instituția are angajați juriști a cărora sarcină este să se ocupe de litigii de muncă, așa cum s-a și întâmplat în trecut. Motivul invocat pentru angajarea unor juriști din exterior este că cei din instituție sunt prea ocupați”, scriu cei de la Recorder pe pagina de Facebook.
Premierul Florin Cîțu, despre situația de la Apele Române
Premierul României, Florin Cîțu, a anunțat în cursul zilei de miercuri, 3 februarie, faptul că a Corpul de Control la Administrația Bazinală de Apă Prut – Bârlad după ce a fost dezvăluit modul în care o fostă ospătăriță, fără experiență în domeniu, a fost angajată în cadrul instituției.
Prim-ministrul a transmis printr-o postare pe Facebook și un avertisment pentru cei care lucrează în sectorul public, indiferent dacă au funcții de conducere sau nu.
Florin Cîțu: Am trimis Corpul de Control la Apele Române!
„În urma informațiilor apărute în spațiul public, am cerut Corpului de Control al Prim-Ministrului să investigheze situația de la Apele Române. În mandatul meu, așa cum am promis, cer profesionalism, integritate, competență și transparență.
Mesajul acesta nu este doar pentru cei cu funcții de conducere, este pentru toți cei care lucrează în sectorul public:
– fară penali în funcții publice;
– profesioniști;
– fară nepotisme;
– fară conflict de interese.
#RomaniiTrebuieSaStie”, transmite Florin Cîțu pe Facebook.