Prima pagină » Actualitate » Sindicaliștii din administrațiile fiscale din țară continuă protestele spontane. Stadiul discuțiilor despre greva generală

Sindicaliștii din administrațiile fiscale din țară continuă protestele spontane. Stadiul discuțiilor despre greva generală

Membrii Federației Sindicatelor din Administrația Fiscală „Solidaritatea”, afiliată la Blocul Național Sindical (BNS), continuă, luni, seria de proteste spontane la sediile mai multor administrații fiscale din țară.

Blocul Național Sindical a informat luni dimineață, în jurul orei 9:30, că au loc proteste în mai multe administrații fiscale din țară, proteste la care participa membri de sindicate din Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală „Solidaritatea”, afiliată la BNS.

Potrivit sindicaliștilor, este vorba de membrii din județele Iași, Dolj, Vrancea, Buzău și Bacău.

Cronologia conflictului de muncă

Federația Sindicatelor din Administrația Fiscală „Solidaritatea” are îndeplinite, încă de vineri, 25 august cerințele legale pentru a putea declanșa o grevă generală, respectiv să treacă două zile de la desfășurarea grevei de avertisment, care a avut loc marți, 22 august.

O decizie privind declanșarea grevei generale este încă în discuție, potrivit președintelui Dorin Modure, contactat de Gândul.

Sindicaliștii sunt nemulțumiți că, inițial, nu au fost invitați la negocieri după greva de avertisment și pichetarea de la sediul Ministerului Finanțelor, de marți, iar discuțiile de joi cu ministrul Marcel Boloș nu au fost pe măsura așteptărilor, astfel că bugetarii au decis să continue calendarul protestelor, așa cum a declarat Dorin Modure, președintele Federației Sindicatelor din Administrația Fiscală „Solidaritatea”, pentru Gândul.

Peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane în 10 august, nemulţumiţi de prevederile proiectule de Ordonanţă privind măsuri fiscal-bugetare, dar şi faţă de unele probleme mai vechi privind salarizarea angajaţilor din acest sistem, care ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem, conform sindicaliștilor.

Înainte de proteste, Federația Solidaritatea a transmis către Guvern, MF și ANAF o adresă cu privire la greva de avertisment și a solicitat prim-ministrului Marcel Ciolacu rezolvarea problemelor cu care se confruntă sistemul.

Sursa foto: BNS

Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul ... vezi toate articolele

Citește și