Prima pagină » Actualitate » Singurul condiment care reduce hipertensiunea. Poate fi mâncat pe pâine!

Singurul condiment care reduce hipertensiunea. Poate fi mâncat pe pâine!

Singurul condiment care reduce hipertensiunea. Poate fi mâncat pe pâine!

Există multe condimente sănătoase pe care trebuie să le folosești în bucătărie, dar prima alegere ar putea fi chiar condimentul care reduce hipertensiunea. Poate fi mâncat pe pâine!

Menținerea tensiunii arteriale sub control este o prioritate principală pentru foarte mulți oameni, în special că statisticile de la Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor arată că peste jumătate de milion de decese în 2021 au fost legate de tensiunea arterială ridicată, în SUA. În vreme ce medicamentele pot fi necesare în unele situații, există lucruri pe care le poți face acasă pentru a ajuta la sprijinirea unei tensiuni arteriale sănătoase. Iar condimentul oregano poate fi răspunsul în acest sens.

Hipertensiunea reprezintă un pericol deoarece duce la riscul de apariție a bolilor de inimă și accident vascular cerebral, două dintre principalele cause de deces la nivel global.

Există o mulțime de condimente sănătoate care ar putea fi folosite în bucătărie, însă prima alegere pentru tensiune arterială sănătoasă este oregano. Cunoscut și sub numele de Origanum vulgare, ea este o planta comună, pe care probabil ai folosit-o deja în multe preparate. Oregano, ca și alte plante, conține compuși vegetali puternici, precum antioxidanții, benefici pentru menținerea funcționării optime a organismului.

Cercetările au constatat că dietele bogate în antioxidanți, cum sunt cele găsite în plante ca oregano și alte alimente vegetale, precum fructe și legume, pot să ajute la scăderea tensiunii arteriale la pacienții cu hipertensiune.

De asemenea, un studiu din anul 2021, publicat în American Journal of Clinical Nutrition, a fost printer primele de acest fel, făcute pe om, care a investigat utilizarea acestui condiment și impactul pozitiv asupra scăderii tensiunii arteriale, atunci când este încorporat regulat în dietă. Însă alte studii pe animale și în vitro au explorat beneficiile sale de ceva timp.

De fapt, un reviw din 2017 publicat în Molecules a explorat diferite specii de ulei de oregano în literature de specialitate și efectele demonstrate asupra mai multor domenii ale sănătății, inclusive bolile cardiovasculare, inflamația, boala metabolică și cancerul. În vreme ce descoperiririle au fost predominant dun studiile pe animale și în vitro, literatura de specialitate a susținut că uleiul de oregano, când este utilizat pentru a ajuta la un diagnostic de hipertensiune arterială, poate să promoveze vasodilatația și poate să ajute la reducerea tensiunii arteriale.

Chiar și așa, aceste rezultate nu pot să fie extrapolate la oameni și până în prezent nu există studii repetate care să acopere eficacitatea și siguranța uleiului de oregano și a suplimentelor de oregano pentru oameni. De asemenea, Biblioteca Națională de Medicină informează că, desi consumul de frunze de oregano și ulei în pregătirea alimentelor normale ste probabil sigur, utilizarea suplimentelor, a uleiurilor sau a altor forme cu cercetare limitată poate să prezinte riscuri pentru sănătate.

Așadar, asigură-te că te limitezi la utilizarea frunzelor de oregano, uscate și proaspete, în diverse rețete pe care alegi să le prepari, potrivit csid.ro.

CITEȘTE ȘI:

Mirabela Năstase a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, din cadrul Universității Hyperion. Vreme de 3 ani a fost redactor la revista VIP, unde a făcut reportaje și interviuri ... vezi toate articolele

Citește și