Singurul copil din Europa care face PERFORMANȚĂ la canto clasic. Tânăra soprană din România cucerește, la 15 ani, marile scene internaționale

Publicat: 03 07. 2024, 19:17
Actualizat: 03 07. 2024, 19:18

La doar 15 ani, Olivia Oprea a devenit un nume cunoscut în lumea muzicii clasice. În ciuda vârstei fragede, tânăra soprană a reușit să atragă atenția unor mari instituții de învățământ și să obțină recunoaștere pe marile scene naționale și internaționale. Recent, Olivia Oprea s-a înscris în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, desfășurată la nivel național de Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României.

Pasiunea Oliviei pentru operă a început la vârsta de doar 2 ani, când a auzit pentru prima dată o arie la televizor. Acea primă întâlnire cu muzica clasică a fost începutul unui drum remarcabil. Astăzi, Olivia este elevă la Colegiul Național de Muzică „George Enescu”, iar în paralel urmează și cursurile la renumita Guildhall School of Music and Drama din Londra.

Olivia Oprea este singurul copil din România și din Europa cu asemenea performanțe la canto clasic la vârsta ei. Niciun alt elev nu studiază simultan la o facultate și un colegiu și nu are asemenea rezultate remarcabile.

Olivia are șansa să studieze la prestigiosul Colegiu Purcell din Londra

Drumul său este o inspirație pentru tinerii muzicieni din întreaga lume și un exemplu de cum pasiunea și munca asiduă pot conduce la realizări extraordinare.

Începând cu următorul an școlar, Olivia are șansa să studieze la prestigiosul Colegiu Purcell din Londra, un fapt remarcabil având în vedere că abia a terminat clasa a IX-a și va intra direct în clasa a XII-a în sistemul britanic, echivalentul clasei a XI-a în România. Conducerea instituției a făcut o excepție pentru Olivia, recunoscând performanțele sale excepționale și talentul său deosebit.

Olivia a fost onorată cu Premiul de Excelență în Muzică Clasică la Gala Top Child

Performance, iar în 2023 a fost desemnată Vocea Anului la London Young Musician of the Year, primind și Annual Maestro Vocal Performance Prize.

Performanțele sale nu s-au limitat doar la premiile câștigate. Vocea Oliviei a răsunat pe scene prestigioase, precum Opera Națională București, unde a participat la Festivalul K-Zilla, și Ateneul Român, unde a celebrat centenarul Puccini. De asemenea, a încântat publicul la Institutul Italian de Cultură și la Filarmonica „Ion Dumitrescu” din Râmnicu Vâlcea în cadrul Festivalului Tinere Talente din luna iunie.

Programul Oliviei pentru acest an este la fel de impresionant. În luna iulie, ea va cânta la Royal Academy of Music din Londra la New Talent Festival, iar în perioada august-septembrie va interpreta în opera „Cavalleria Rusticana” la Blackheath Halls Opera 2024. Pe 11 decembrie, Olivia va avea onoarea de a cânta la Oxford University, fiind invitată specială.

Pentru Olivia, fiecare notă cântată este o dovadă a dedicării sale și a talentului său inegalabil. Olivia Oprea a fost inclusă în campania națională „100 de tineri pentru dezvoltarea României”, recunoscându-i-se astfel performanțele contribuția excepțională în domeniul muzicii clasice.

Poveștile și realizările copiilor și tinerilor remarcabili din România, în catalogul excelenței

Campania „100 de Tineri pentru Dezvoltarea României” urmărește descoperirea a 100 de copii și tineri talentați și performanți pe care să îi premieze pe 1 decembrie 2024, în cadrul unei gale a excelenței. Astfel, oricine poate face o propunere pe fundatiadanvoiculescu.ro.

Campania își propune să aducă în prim-plan poveștile și realizările celor mai remarcabili copii și tineri din România, care, prin pasiunea, dedicarea și talentul lor, au reușit să se facă remarcați la nivel național și internațional.

Fie că vorbim despre excelență academică, performanțe artistice, implicare socială sau inovație în diverse domenii, acești tineri sunt adevărați ambasadori ai potențialului extraordinar al României.

În catalogul excelenței românești vor fi incluși olimpici internaționali, câștigători ai unor concursuri internaționale și naționale (medalii de aur, argint și bronz). Campania va prezenta modele de inspirație, ilustrând cu mândrie diversitatea talentelor din întreaga țară.

Selecția celor 100 de tineri se va realiza din educație, sport, cultură și inovație. Mai multe informații puteți afla pe fundatiadanvoiculescu.ro

 

CITIȚI ȘI:

POVESTEA Xeniei, fetița minune care la cinci ani face performanță pe acorduri de vioară. „Orice copil pe lumea asta are un har al lui”

Invenție REVOLUȚIONARĂ. Povestea tinerilor care transformă Pet-uri în plastic pentru imprimante 3D. „Totul pornește de la o sticlă”

POVESTEA micului pictor care a impresionat New York-ul, cu lucrarea care ilustrează Mănăstirea Radu-Vodă. „Dumnezeu lucrează prin oameni”