Prima pagină » Actualitate » SIRENELE vor suna din nou în România pe 1 martie. Ce trebuie să știe românii

SIRENELE vor suna din nou în România pe 1 martie. Ce trebuie să știe românii

SIRENELE vor suna din nou în România pe 1 martie. Ce trebuie să știe românii

Sirenele vor suna din nou în România pe 1 martie. Exercițiul de care vorbea de Raed Arafat în urmă cu câteva zile, a fost anunțat oficial pe site-ul isubif.ro.   

”Miercuri, 1 martie 2023, începând cu ora 10:00, va avea loc exercițiul de alarmare publică pentru verificarea funcționării sirenelor din București și Ilfov. Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările noastre. Pentru a evita panica, informați și membrii familiei. Acest exercițiu este desfășurat în contextul organizării la nivel național a evenimentului Săptămâna Protecției Civile, în perioada 25.02-04.03.2023 Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale preînregistrate, care vizează anumite măsuri pentru comunitate.
Informații generale privind alarmarea publică: https://isubif.ro/local/14436-2/

Cele mai des întâlnite situații în care este alarmată populația, prin intermediul sirenelor electrice și electronice, au loc pe timpul inundațiilor, când este semnalată iminența producerii unor viituri care să pună în pericol viața persoanelor. De asemenea, sistemul de înștiințare – alarmare poate fi utilizat în cazul producerii unor accidente tehnologice în care sunt implicate substanțe periculoase, ruperii unor baraje hidrotehnice sau căderii obiectelor din atmosferă”, se arată și pe pagina oficială de Facebook a ISU Bucuresti-Ilfov.

”Miercurea sirenelor – noi aveam în fiecare lună, în prima zi de miercuri, să pornim sistemele de alarmare, să le testăm, deci miercuri o să fie testate sirenele. O să informăm populaţia. Este normal ca aceste lucruri să se facă, lumea să se obişnuiască. Repet: faptul că facem, informăm, pregătim nu înseamnă că noi ştim că mâine se va întâmpla ceva. Este obligaţia noastră să facem acest lucru, asta face Protecţia Civilă – pregăteşte populaţia. Asta înseamnă să ai o Protecţie Civilă puternică – să previi, să pregăteşti, să răspunzi corect, să reconstruieşti. Astea sunt cele patru faze extrem de importante”, a declarat Raed Arafat, în urmă cu câteva zile în cadrul unei conferințe de presă.

Elena Popescu iubește jurnalismul încă din adolescență, atunci când și-a descoperit pasiunea pentru scriitură. Primul job a fost la numai 21 de ani, când lucra ca reporter pentru un ziar săptămânal. ... vezi toate articolele