Prima pagină » Actualitate » Șocant! Ce poate păți un urs fără experiență pe Transfăgărășan, din partea unui „bombardier”. La ce se poate ajunge

Șocant! Ce poate păți un urs fără experiență pe Transfăgărășan, din partea unui „bombardier”. La ce se poate ajunge

Un turist bombardier din Argeș și-a arătat mușchii aruncând cu un pahar de plastic, gol, într-un urs cerșetor aflat în timpul serviciului pe marginea Transfăgărășanului, selfie pentru sandviș. La apariția clientului poftit, întreaga coloană de mașini și motociclete a frânat până la limita unei capturi video acceptabile. Doar un iubitor al muntelui, grătarului, expedițiilor alpine și prieten al naturii a găsit de cuviință să-i atragă atenția cerșetorului că nu este frumos ce face. Proiectilul de plastic a ricoșat din capul animalului într-o râpă de unde va fi recuperat la finalul următoarei glaciațiuni. Nimeni nu a fost vătămat.

Transfăgărășanul este unul dintre cele mai vizitate trasee turistice din România, campion și la cantitatea de deșeuri, mii de tone, lăsate în urmă de iubitorii de natură. Gunoiul este și o capcană pentru urși. Dar și un real pericol pentru cei care își riscă viața pentru o poză pentru eternitate.

În cazul de față, ursul nu a pățit nimic, deși a fost lovit cu putere cu un recipient inutil, de la nici 30 de centimetri, conform jurnaliștilor din Argeș, care au dezvăluit că bombardierul nu avea poliță RCA valabilă.

Execuția urșilor periculoși așteaptă verdictul Academiei

„Astăzi, în ultima zi a mandatului meu de ministru al Mediului, am semnat ordinul care completează pachetul de legi pentru gestionarea populației de urs. Pe baza acestuia, am aprobat, din nou, cote de prevenire și intervenție pentru populația de urși: 426 exemplare pot fi îndepărtate cu scop de prevenție și 55 exemplare cu scop de intervenție”, a precizat Barna Tánczos.

Ordinul de ministru a fost transmis către Academia Română pentru avizare, după care va fi publicat în Monitorul Oficial.

Deși în toate zonele locuite de urși sunt aceleași probleme, Barna exemplifică doar situația Ținutului Secuiesc.

„Ținutul Secuiesc, din 2016, numărul crescut de urși a amenințat tot mai mult viața oamenilor și bunurile acestora. În ultimele 905 de zile, UDMR a lucrat pentru a proteja viețile și bunurile, precum și pentru a soluționa conviețuirea om-urs pe termen lung, respectiv pentru a pune pe baze solide profesionale gestionarea populației de urs din România”, încheie postarea Barna Tánczos.

Citiți și: Urșii au invadat Transfăgărășanul. VIDEO cu animalele sălbatice plimbându-se printre mașini

A încercat să fotografieze doi urși pe Tranfăgărășan, iar unul dintre ei sare pe mașină (FOTO)

Diana Șoșoacă, după o întâlnire cu urșii pe Transfăgărășan: „Sunt periculoși, chiar dacă sunt mici” (VIDEO)

Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter și fotoreporter la ZIUA. A mai colaborat ca ... vezi toate articolele

Citește și