Sociologul Ciprian Necula: „Nu este nicio diferență între un LEGIONAR și un SUVERANIST, fundamentele sunt aceleași”
This browser does not support the video element.
Sociologul Ciprian Necula a fost unul dintre invitații lui Denise Rifai, în emisiunea „În Opoziție cu Denise Rifai”, ediție specială de 1 decembrie. Acesta a concluzionat că „legionarii nu mai sunt legionari, ci astăzi ei se numesc suveraniști”, fundamentul fiind însă același. Urmăriți aici emisiunea „În Opoziție cu Denise Rifai”
„E aceeași poveste, numai că am numit-o altfel din cauza stigmatizării termenului de legionar”
„Legionarii nu se mai numesc legionari, se numesc suveraniști, practic fundamentul este același. « Noi suntem cel mai importanți, Dumnezeu a lăsat România prima, noi suntem victimele Europei, vin și ne fură tot », suntem victime perpetue. Cam acesta este discursul. Apropo de misticism și de rolul nostru, « avem nevoie de salvator, de un Mesia care să vină aici în fața noastră, să ducă poporul precum Moise » spre Coca-Cola… fără nanocipuri.
Este aceeași poveste, numai că am numit-o altfel, din cauza stigmatizării termenului de legionar în spațiul nostru geografic sau naționalist și ovin sau orice altceva. Deci suveranismul asta înseamnă, din păcate, nu este nicio diferență între un legionar și un suveranist, pentru că fundamentele sunt aceleași”, a precizat sociologul Ciprian Necula în emisiunea „În Opoziție cu Denise Rifai.”
Românii votează duminică la parlamentare
Reamintim că cele aproape 19.000 de secțiile de votare din țară organizate pentru alegerile parlamentare 2024 s-au deschis duminică, la ora 07:00 și se închid la ora 21:00.
- Românii pot vota la alegerile parlamentare 2024 pentru 332 de deputați și 137 de senatori, dintre cei 6.330 de candidați de la 31 de formațiuni politice și 19 organizații ale minorităților naționale.
- Peste 18 milioane de români au drept de vot în țară și alți aproape un milion pot vota la secțiile din străinătate, dar aceștia îi aleg doar pe cei șase parlamentari ai circumscripției electorale pentru cetățenii din afara țării.
- Votarea în străinătate la alegerile parlamentare a început vineri, la 20:00, ora României, care era ora 07:00 în prima dintre cele 950 de secții deschise în diaspora, în Auckland, Noua Zeelandă, și se încheie luni, ora 07:00, pe Coasta de Vest a SUA.
- Este al zecelea scrutin organizat după decembrie 1989 pentru desemnarea viitorilor parlamentari.
CITIȚI ȘI: