Prima pagină » Actualitate » Șofer de autobuz din Brăila, acuzat pe nedrept că ar fi fost DROGAT la volan. După trei luni, a fost găsit nevinovat

Șofer de autobuz din Brăila, acuzat pe nedrept că ar fi fost DROGAT la volan. După trei luni, a fost găsit nevinovat

Șofer de autobuz din Brăila, acuzat pe nedrept că ar fi fost DROGAT la volan. După trei luni, a fost găsit nevinovat

Un bărbat în vârstă de 51 de ani din Brăila, șofer la regia de transport public din municipiu, a fost depistat pozitiv la consumul de droguri în urma unui control în trafic realizat de polițiști.

El a trăit un adevărat coșmar în ultimele trei luni, după ce a fost acuzat că a condus un autobuz fiind sub influența substanțelor interzise.

Conștient fiind, însă, că nu consumase droguri, bărbatul a decis că nu va „muri cu dreptatea în mână”, motiv pentru care și-a făcut analize toxicologice din propriii bani, pentru a-și face dreptate.

Pe 5 octombrie 2022, în jurul orei 12:20, polițiștii rutieri l-au oprit în trafic și l-au testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. Lucrurile s-au schimbat la testarea cu aparatul DrugTest, unde a ieșit pozitiv la consumul a trei substanțe psihoactive: THC, MDMA și MTD, potrivit Adevărul.

Autoritățile din Brăila au făcut cazul public

Cazul a fost făcut public a doua zi de către IPJ Brăila, iar șoferul de autobuz a rămas fără permis și s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența substanțelor psihoactive.

Informația a fost preluată de presă, iar mii de persoane au comentat că bărbatul nu ar mai avea vreodată ce căuta la volanul unui mijloc de transport. Mai mult, mulți internauți cereau chiar condamnarea la închisoare a șoferului.

Brăileanul a decis, însă, să își facă dreptate și a mers la Serviciul de Medicină Legală din Brăila, care a stabilit în mod clar că cele trei substanțe descoperite de polițiști nu se aflau în sângele său. Bărbatul a plătit din propriul buzunar analizele necesare.

Astfel, se pare că, de fapt, aparatul DrugTest ar fi dat o eroare.

Pus în fața evidenței, Parchetul de pe lângă Judecătoria Brăila a dispus clasarea dosarului pe motiv că fapta nu există și i-a restituit permisul bărbatului de 51 de ani. Acesta nu va cere daune pentru prejudiciile de imagine pe care le-a suferit și este mulțumit că poate conduce din nou un autobuz de călători, mai notează sursa citată.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și