Prima pagină » Actualitate » Șofer de tir, prins cu alcoolemie-record. Avea o concentrație de 1,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ce au constatat politiștii care l-au oprit

Șofer de tir, prins cu alcoolemie-record. Avea o concentrație de 1,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ce au constatat politiștii care l-au oprit

Șofer de tir, prins cu alcoolemie-record. Avea o concentrație de 1,91 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ce au constatat politiștii care l-au oprit

Un bărbat din Craiova a fost prins în timp ce conducea un ansamblu de vehicule cu o alcoolemie-record. Când a suflat în etilotest, avea o concentrație de 1,91 mg/l alcool pur în aerul expirat și abia se putea ține pe picioare. Bărbatul a rămas fără permis și cu dosar penal.

Individul a fost depistat, luni seara, de polițiști pe o stradă din Craiova. Se afla la volanul unui tir și a fost observat de polițiștii comunitari că este ceva în neregulă. Aceștia au sesizat agenții de la Rutieră care au venit rapid și l-au prins în zonă, unde l-au testat cu aparatul etilotest.

“În seara zilei 23 mai a.c., ora 19.40, polițiștii Biroului Rutier Craiova, au depistat un bărbat de 47 de ani, din municipiul Craiova, în timp ce conducea un ansamblu de vehicule pe strada Râului, din municipiul Craiova. Întrucât bărbatul prezenta halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul alcooltest care a indicat o concentraţie de 1,91 mg/l alcool pur în aerul respirat.”, transmite Cristian Grigorescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

Polițiștii ajunși la fața locului spun că acesta nici măcar nu se mai putea ține pe picioare, iar dacă ar fi plecat pe vreun traseu ar fi putut provoca un accident. . Potrivit agenților de la Poliția Rutieră, concentrația de 1, 91 în aerul respirat echivalează cu aproximativ 3,50 alcool în sânge.

Când a văzut rezultatul din etilotest, șoferul de tir a refuzat recoltarea de mostre biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la recoltarea de mostre biologice, iar cercetările sunt continuate, urmând ca la finalizare să fie propusă soluție prin unitatea de parchet competente.