Prima pagină » Actualitate » Șoferii cu mașini mai vechi de 15 ani pot primi „cel puţin 3.000 de lei”, fără obligaţia de a cumpăra una nouă. Când începe acest program „Rabla”

Șoferii cu mașini mai vechi de 15 ani pot primi „cel puţin 3.000 de lei”, fără obligaţia de a cumpăra una nouă. Când începe acest program „Rabla”

Șoferii cu mașini mai vechi de 15 ani pot primi „cel puţin 3.000 de lei”, fără obligaţia de a cumpăra una nouă. Când începe acest program „Rabla”
Programul Rabla Ministrul Barna Tanczos anunță că bugetul pentru Rabla Plus a fost dublat! Ce sumă pot obține doritorii / Sursă FOTO: Octav Ganea - Mediafax Foto

Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, a anunțat – joi – că un nou program „Rabla” va începe pe 1 iulie 2022. Aceste prevede ca cei care îşi casează maşinile mai vechi de 15 ani să poată primi „cel puţin 3.000 de lei”, sub formă de primă, fără a fi obligaţi să cumpere un autovehicul nou.

„Venim cu încă un program care va porni pe 1 iulie, dacă totul merge bine şi reuşim să ne înţelegem cu autorităţile publice locale. Un program «Rabla» local care va scoate sute de mii de maşini vechi din circulaţie. Vom asigura o primă de cel puţin 3.000 de lei pentru maşinile casate, fără obligaţia de a fi cumpărate maşini noi. Azi dimineaţă (joi-n.r.) am avut o discuţie cu domnul ministru Cseke (Cseke Attila, ministrul Dezvoltării Lucrărilor Publice şi Administraţiei-n.r.) despre reţeaua naţională de staţii de încărcare. Aici, veştile bune vin şi din partea Ministerului Dezvoltării, pentru că de acolo vor fi finanţate peste 15.000 de staţii de încărcare până în 2026, prin PNRR (Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, n.r.). Noi am pus, astăzi, în consultare publică, Ghidul pentru următorul apel de proiecte din partea autorităţilor publice locale pentru staţiile de putere normală sau mică”, a menţionat Tanczos.

Oficialul a adăugat că, pe termen mediu şi lung, va fi nevoie de foarte multe staţii de încărcare pentru maşini electrice în zonele rezidenţiale, iar autorităţile au un plan bine stabilit în vederea dezvoltării acestei industrii.

„Eu sunt convins de faptul că va fi nevoie, pe termen mediu şi lung, de foarte multe staţii în zona rezidenţială, unde în timpul nopţii, în parcările de lângă blocuri pot fi încărcate maşinile electrice. Avem o viziune foarte clară şi un plan foarte bine gândit de susţinere a acestei industrii, a acestei revoluţii prin care parcul auto din România va fi schimbat radical în câţiva ani”, a mai spus ministrul Mediului, citat de Agerpres.

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele

Citește și