Șoferii din Capitală ignoră parcările cu plată și primesc amenzi USTURĂTOARE. Trotuarul rămâne prima opțiune pentru aceștia
This browser does not support the video element.
În ciuda creării a 30.000 de locuri de parcare cu plată în ultimul an în Capitală, șoferii continuă să parcheze pe trotuare. Autoritățile au emis peste 300.000 de amenzi și au ridicat mii de mașini, dar doar un sfert dintre sancțiuni au fost plătite.
Creșterea numărului de locuri de parcare cu plată
În ultimul an, autoritățile din București au creat aproximativ 30.000 de locuri de parcare cu plată. Scopul a fost de a elibera trotuarele și de a descuraja circulația vehiculelor în zonele centrale, favorizând transportul public. Cu toate acestea, șoferii continuă să evite parcările cu plată, invocând tarifele prea mari.
În încercarea de a combate parcările ilegale, autoritățile au emis peste 300.000 de amenzi și au ridicat mai mult de 2.800 de mașini într-o jumătate de an, doar într-un singur sector al Capitalei. Polițiștii sancționează zilnic șoferii indisciplinați, dar doar un sfert dintre aceștia își plătesc amenzile.
Costurile recuperării mașinii
Șoferii care doresc să-și recupereze mașina ridicată trebuie să plătească în jur de 500 de lei. La această sumă se adaugă amenda propriu-zisă, care poate varia între 660 și 825 de lei, în funcție de gravitatea abaterii. În plus, șoferii primesc și trei puncte de penalizare pe permisul de conducere.
Pietonii sunt cei care, de obicei, reclamă la poliție mașinile parcate pe trotuare. Aceștia nu au loc să circule și sunt nevoiți să se strecoare printre autoturismele lăsate ilegal. Astfel, polițiștii intervin rapid și sancționează șoferii, întocmind procese-verbale de sancțiune.
Plățile scăzute ale amenzilor
Deși au fost aplicate peste 300.000 de amenzi în ultimii doi ani, doar un sfert dintre acestea au fost plătite. Unii șoferi acumulează un număr impresionant de sancțiuni fără să le plătească, cel mai „performant” având 200 de amenzi neplătite, în valoare de 40.000 de lei.
Mulți șoferi se declară nemulțumiți de noile reglementări. Aceștia spun că erau obișnuiți să parcheze oriunde fără să fie sancționați și acum consideră că trebuie să plătească prea mult pentru parcare, chiar și pentru câteva minute de staționare.
Extinderea parcărilor cu plată
Compania Municipală Parking a obținut avizele necesare pentru a crea încă 30.000 de locuri de parcare cu plată. Administrația speră că această măsură va elibera trotuarele și va descuraja utilizarea mașinilor în zonele centrale, în favoarea transportului public.
Autoritățile continuă să dezvolte soluții pentru a îmbunătăți situația parcărilor în Capitală. Implementarea de noi locuri de parcare și sancționarea fermă a abaterilor sunt doar câteva dintre măsurile luate. Administrația încurajează utilizarea mijloacelor de transport în comun pentru a reduce aglomerația și a crea un mediu urban mai accesibil și mai sigur pentru toți cetățenii.
Sursa: Pro TV
Foto caracter ilustrativ / Sursa foto: Envato Elements
CITEȘTE ȘI:
PANICĂ pe cerul Italiei: Oamenii au sesizat un obiect zburător misterios
Chiriile din România au EXPLODAT: Cât costă acum să închiriezi o garsonieră în marile orașe