Medicul Mihaela Bilic a explicat care ar putea fi soluția ideală care poate ajuta la eliminarea kilogramelor acumulate de Sărbători. În această perioadă, mesele au fost bogate în grăsimi, proteine și carbohidrați. Însă, pentru a începe procesul de slăbire după această perioadă, medicul susține că ar exista o singură variantă. Iată mai jos, în articol, recomandările dr. Mihaela Bilic.
Medicul Mihaela Bilic a explicat ce dietă ar trebui urmată pentru a putea elimina kilogramele acumulate în perioada sărbătorilor de iarnă. Atât de Crăciun, cât și de Revelion, mesele au fost pline cu bunătăți hipercalorice. Printre alimentele consumate se numără sarmalele, piftia, fripturile delicioase sau salata de boeuf și alte salate cu maioneză. Pe listă se mai adaugă deserturile și consumul de alcool. Desigur, în cazul anumitor persoane, sărbătorile au venit la „pachet” cu câteva kilograme în plus.
Medicul nutriționist a explicat, în cadrul rubricii „Doctor de Bine”, ce alimente ar trebui consumate pentru a scăpa de kilogramele în plus, în perioada următoare. De exemplu, potrivit medicului nutriționist, există un preparat care se „potrivește cu toate gusturile și cu toate siluetele”. Și anume, friptura.
„Preparată la cuptor sau la grătar, de porc sau de curcan, consumată caldă sau rece, simplă, cu garnitură sau doar cu murături, friptura vă scoate din impas”, a precizat dr. Mihaela Bilic.
Medicul nutriționist a explicat că dacă bucata de carne are mai multă grăsime, atunci are și mai multe calorii. A recomandat ca friptura să nu fie lăsată pe grătar până când „este bine făcută”. A explicat motivul, și anume că „la căldură, proteinele se coagulează și se întăresc, iar friptura va fi greu de digerat”.
A mai precizat faptul că uleiul nu poate fi absorbit de fibrele cărnii, dacă aceasta este prăjită în tigaie. Însă, se va forma o crustă crocantă. De asemenea, medicul nutriționist a mai precizat că o bucată de „carne gătită sau afumată are mai puțină grăsime decât carnea proaspătă”.
„În funcție de gradul de împănare, caloriile din carne variază între 130 cal/100 g pentru pieptul de curcan și mușchiulețul de porc, până la 250-300 cal pentru ceafă și costiță. La pui și curcan, îndepărtați pielea după gătit, conține multă grăsime”, a continuat medicul nutriționist.
Soluția ideală pentru a scăpa de kilogramele în plus, care au fost acumulate de sărbători, este consumul de friptură cu salată.
„Proteine cu legume este rețeta perfectă dacă vrem să mâncăm pe săturate și să nu ne îngrășăm. Această asociere e valabilă și pentru masa de seară. Chiar dacă a trecut de ora 18:00, proteinele din carne nu pot fi transformate în grăsime de depozit. Mergeți în multe vizite și sunteți obligați să mâncați mai mult decât de obicei? Friptura cu salată este soluția ideală! Și tot cu aceeași rețetă scăpați rapid de kilogramele în plus, dar nu acum, după sărbători”, a precizat dr. Mihaela Bilic, potrivit stirileprotv.ro.
Ce nu trebuie să lipsească din DIETA zilnică a unei femei. Mihaela Bilic explică amănunțit
Sursă foto: Envato (caracter ilustrativ), captură video