Prima pagină » Actualitate » Soluție INEDITĂ în piețele românești pentru a păstra marfa proaspătă: „Este și mult mai gustoasă”

Soluție INEDITĂ în piețele românești pentru a păstra marfa proaspătă: „Este și mult mai gustoasă”

Soluție INEDITĂ în piețele românești pentru a păstra marfa proaspătă: „Este și mult mai gustoasă”

Micii producători români au găsit soluții ingenioase pentru a-și vinde marfa. În Piața Centrală din Buzău, o fermieră din orașul Pogoanele vinde salată verde la ghiveci, cu rădăcină, direct din alveolă.

Ea spune că salata verde la ghiveci rămâne proaspătă pentru mai mult timp și astfel reduce mult pierderile, mulțumind și clienții în același timp.

„Am luat răsadurile și le-am mutat în alveole. Așa fiecare salată poate fi vândută cu rădăcină, direct din alveolă. Este și pentru noi foarte ușor de transportat, limităm și pierderile pentru că salata rămâne proaspătă mult timp și este și mult mai gustoasă decât dacă ar fi tăiată”, a declarat producătoarea pentru sansanews.ro.

Clienții au fost mulțumiți și spun că preţul salatei la ghiveci este unul convenabil.

„Este foarte bună și gustoasă. Nu am mai văzut așa salată, cu rădăcină. Ține mai mult dacă o cumpăr în ghiveci și costă doi lei, un preț convenabil”, spune unul dintre clienți.

La tarabe, în Piața Centrală din Buzău, o legătură de ceapă verde se vinde cu 1,5 lei şi o legătură de ridichi costă 2 lei. Spanacul și urzicile se vând la kilogram cu prețuri de 6, respectiv 25 de lei.

Citește și