Prima pagină » Actualitate » Soluții pe timp de CANICULĂ. Cele mai răcoroase locuri din România în care puteți merge în această perioadă

Soluții pe timp de CANICULĂ. Cele mai răcoroase locuri din România în care puteți merge în această perioadă

Soluții pe timp de CANICULĂ. Cele mai răcoroase locuri din România în care puteți merge în această perioadă
Soluții pe timp de caniculă. Cele mai răcoroase locuri din România în care puteți merge în această perioadă

România este traversată de un val de aer fierbinte și se află sub avertizări meteorologice de caniculă, motiv pentru care toată lumea încearcă să se răcorească cum poate.

Fie că folosim aer condiționat, fie că mergem la mare sau la piscină, fie că bem lichide reci sau încercăm să nu stăm în soare, cu toții facem eforturi pentru a scăpa de caniculă.

Însă mai există și alte soluții destul de accesibile. Și ce perioadă mai bună pentru a merge în unele dintre cele mai răcoroase locuri din România?

Dar care sunt acestea?

Cele mai răcoroase locuri din România

Unele mai mult, altele mai puțin cunoscute, aceste locuri sunt ideale pentru a scăpa de căldura insuportabilă a marilor orașe.

Bâlea

Bâlea Lac este o destinație cunoscută pentru români, iar în zonă temperaturile trec rar de 15 grade Celsius.

Noaptea, la Bâlea Lac temperatura scade cu câteva grade, ajungând la 12 grade Celsius.

Lacul Bâlea se află la circa 77 kilometri de Sibiu, 68 de kilometri de Făgăraș și 85 de kilometri de Curtea de Argeș. În timpul verii se poate ajunge cu automobilul, pe Transfăgărășan, astfel că aveți posibilitatea să vizitați și deja celebra șosea.

Turiştii care ajung în zonă, la 2.034 de metri altitudine, sunt uimiţi de frumuseţea peisajului. Aici se află cel mai mare lac glaciar al masivului Făgăraş, cu peste 45.000 de metri pătraţi.

Lacul Bâlea. Sursa foto: Facebook

Salina Turda

Prin definiție, salinele sunt zone reci, fiind sub pământ, iar în România se află unele dintre cele mai mari din Europa. Vestea bună este că acestea pot fi vizitate la prețuri accesibile, iar una din ele este Salina Turda.

Salina se află în orașul Turda, județul Cluj, iar intrarea se poate face prin str. Salinelor 54A sau prin intrarea principală, care este situată în centrul turistic Salina-Durgău, pe Aleea Durgău. Această salină a fost explorată pentru sare până în anul 1932, când a fost închisă și abandonată. Apoi, în timpul celui de Al Doilea Război Mondial, a fost utilizată ca adăpost subteran pentru populație și abia în anul 1992 a fost redeschisă, dar numai în scop turistic și curativ, pentru tratament.

În salina Turda, temperatura este de 11-12 grade Celsius indiferent de anotimp, deci ce destinație mai bună pentru a fugi de caniculă?

Salina Turda. Sursa foto: Facebook

Slănic Prahova

Și în apropiere de București, în județul Prahova, găsim salina Slănic. Se spune că în această salină s-ar găsi cel mai pur aer din lume, iar multe persoane care au probleme la plămâni, dar și oameni fără asemenea afecțiuni, merg acolo să profite de acest aer.

Structurile imense de sare din interiorul salinei formează un microclimat constant în care temperatura este, pe toata perioada anului, de 13 grade Celsius, iar umiditatea aerului de aproximativ 60%.

Salina Slănic. Sursa foto: Facebook

Sursa foto: Facebook

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și