Soprana Angela Gheorghiu, reacție dură: ”Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat niciodată în cariera mea” Ce a supărat-o pe celebra soprană
Soprana Angela Gheorghiu a declarat, într-o postare dură pe facebook, că nu datorează nimic României, susținând că nu a fost sprijinită niciodată ”de acest stat”. Aceasta susține că, în 32 de ani, a avut în România 4 sau 5 concerte cu onorarii și 8-10 concerte sau apariții în concerte de caritate. Celebra soprană a făcut acest anunț într-o postare în care explică de ce l-a criticat dur pe dirijorul Cristian Măcelaru, director artistic al Orchestrei Naționale a Franței, pe care îl acuză că nu ar fi vrut să o distribuie în spectacolul de Ziua Națională a Franței.
Potrivit biografiei oficiale, Angela Gheorghiu (56 e ani) a studiat în România, la Liceul de Muzică din București și la Conservatorul din București.
”Nu datorez nimic României, nu am fost susținută de acest stat sau de instituțiile lui niciodată în cariera mea, dimpotrivă eu am susținut muzicieni și colegi români, invitându-i în concertele și spectacolele mele, pe onorarii importante, în toată cariera mea”, a scris duminică Angela Gheorghiu pe contul său oficial de Facebook.
”În România, în 32 de ani, am avut 4 sau 5 concerte cu onorarii și 8-10 concerte sau apariții în concerte de caritate, niciun spectacol de operă cu excepția examenului de licență a Universității de Muzică București, care a avut loc la Cluj în 1990… Nu am ajuns niciodată să semnez un contract cu ONB sau cu o altă instituție culturală din România”, a mai scris Angela Gheorghiu.
„Fiecare este liber să asculte pe cine dorește, să-i placă de cine alege”
„Lucrurile sunt foarte clare. Cele de mai sus se încadrează într-un tipar de comportament pe care, de-a lungul vremii, prea mulți compatrioți l-au manifestat față de mine. Și de care aș fi putut, și pot să mă lipsesc.
Desigur, fiecare este liber să asculte pe cine dorește, să-i placă de cine alege, dar e păcat că în România nu se vorbește mai mult și de alți muzicieni români, compozitori, cântăreți de operă, ale căror compoziții sau cariere sunt cu mult mai importante pentru istoria muzicii UNIVERSALE”, a mai punctat soprana în mesajul postat pe pagina sa de facebook.