Prima pagină » Actualitate » Sorin Mititelu, principalul candidat pentru șefia Asigurărilor din ASF: „Ne-a luat și Bulgaria la ponderea asigurărilor în PIB”

Sorin Mititelu, principalul candidat pentru șefia Asigurărilor din ASF: „Ne-a luat și Bulgaria la ponderea asigurărilor în PIB”

Sorin Mititelu, principalul candidat pentru șefia Asigurărilor din ASF: „Ne-a luat și Bulgaria la ponderea asigurărilor în PIB”

Sorin Mititelu, principalul candidat pentru postul de vicepreședinte al Sectorului Asigurări Reasigurări din ASF are o experiență de 30 de ani în domeniul finanțelor și vine din mediul privat. Sorin Mititelu, care a condus BCR Asigurări de Viață, spune că rolul ASF nu trebuie să fie unul de „polițist”.

Sorin Mititelu este primul membru din istoria Consiliului ASF care vine direct din mediul privat, cu o experiență de 30 de ani.

Acesta va veni la conducerea Sectorului Asigurări Reasigurări din ASF într-o context dificil, după ce pe această piață au avut loc patru falimente în ultimii ani.

„Trebuie să înțelegem toți că, alături de alte soluții moderne, asigurările reprezintă o formă de protecție și eficientă și ieftină. O soluție aproape miraculoasă comparativ cu alte opțiuni.  Este rolul societăților din piață să își convingă clienții de acest lucru, dar ASF trebuie să creeze climatul potrivit”, a declarat Sorin Mititelu într-un interviu acordat pentru Economica.

Potrivit lui Sorin Mititelu, România se află pe ultimul loc în Europa în ceea ce privește ponderea asigurărilor în PIB.

„Trebuie să avem ca obiectiv, într-o primă fază, aducerea acestei piețe măcar la nivelul economiei României”

„Ne-a luat și Bulgaria. Trebuie să avem ca obiectiv, într-o primă fază, aducerea acestei piețe măcar la nivelul economiei României, în general, pentru că în acest moment ritmul de dezvoltare în asigurări este sub media economiei”, mai susține Sorin Mititelu.

Acesta mai spune că rolul ASF nu trebuie să fie trebuie să fie unul de simplu controlor.

„Sunt multe de schimbat în toate zonele de activitate ale ASF. Și în domeniul reglementării și în cel al supravegherii și în ceea ce privește comunicarea măsurilor pe care instituția le ia. Dacă ne referim la supraveghere cred că în primul rând este nevoie de o abordare mai dinamică, în timp real. Nu trebuie să ajungem să luăm măsuri în ultimul moment, când deja nu mai sunt multe de făcu. În ceea ce privește procedurile de autorizare, cred că modelul BNR, unul mult mai simplu și mai orientat către cei care solicită autorizarea, este unul care ar trebui prelua. Comunicarea și explicarea măsurilor care se iau  este, de asemenea, un factor important”, a mai declarat Mititelu pentru Economica.

Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul ... vezi toate articolele

Citește și