Sorin Oprescu vrea să scape de condamnarea la închisoare din România și a recurs la două căi de atac. Tribunalul va decide marți
Fostul edil al Capitalei, proaspăt eliberat de autoritățile elene vrea să scape și de condamnarea de 10 ani și opt luni de închisoare din România. În acest sens a formulat prin intermediul avocaților două căi extraordinare de atac. Se așteaptă o decizie a Tribunalului București în 21.06.2022.
Sorin Oprescu a formulat prin intermediul avocaților săi o contestație la executarea pedepsei privative de libertate pe care a depus-0 la Tribunalul București în care a primit termen de soluționare în 21.06.2022, la ora 11.00. Totodată, avocații fostului primar al Capitalei a făcut și o contestație în anulare la Curtea de Apel București care va fi intra în analiză în 23 septembrie.
Fostul primar generala al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost eliberat la finalul lunii mai din arest în Grecia, conform deciziei unei instanțe elene.
Procurorul a cerut instanței să fie lăsat în libertate contra cauțiunii de 5.000 euro, până ce statul român va mai trimite niște documente specifice din dosar, importante pentru judecarea cauzei, cerute de procuror Sorin Oprescu va trebui să fie prezent la fiecare termen de judecată și să se ducă la poliție de două ori pe săptămână.
Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare
Fostul primar al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost condamnat definitiv la 10 ani și opt luni de închisoare pentru corupție de către Curtea de Apel București.
El era acuzat de trei infracțiuni: luare de mită, constituire de grup criminal organizat și abuz în serviciu.
Obiectul flagrantului din 2015 a fost suma de 25.000 de euro, primită de Sorin Oprescu din partea unui fost director de la Administrația Cimitirelor.
La percheziții desfășurate atunci la locuința lui, pe lângă cei 25.000 de euro, au mai fost găsite sume de bani pe care fostul primar nu le-a putut justifica în fața anchetatorilor.
Sorin Oprescu a fugit în Grecia înainte ca justiția din România să îl condamne la închisoare. Oprescu ar fi fost prins în regiunea Glyfada, o regiune bogată din sudul Atenei, unde ar locui cei mai bogați oameni din Grecia, motiv pentru care este o zonă atent monitorizată.