Spitalele din Capitală care vor asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de Crăciun
Direcția de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti a anunțat că nouă spitale or asigura asistenţa medicală de urgenţă în zilele de Crăciun.
Astfel, potrivit Agerpres, în zilele de 25 şi 26 decembrie, următoarele spitale vor asigura asistenţa medicală de urgenţă:
Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti Floreasca – tel: 021/599.23.00;
Spitalul Clinic de Urgenţă Universitar – tel: 021.318.05.23/ 021.601.24.00;
Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Pantelimon” – tel: 021/255.40.25;
Spitalul Clinic de Urgenţă „Sf. Ioan” – tel: 021/334.51.90;
Spitalul Clinic de Urgenţă „Bagdasar-Arseni” – tel: 021/334.30.54;
Spitalul de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri – tel: 021/224.09.47;
Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice – tel: 021/319.27.53;
Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” – tel: 021/316.93.72;
Spitalul Clinic de Urgenţă Copii „M. S. Curie” – tel: 021/460.30.26.
Serviciul de Ambulanţă Bucureşti va avea program normal de lucru, cu menţiunea că în această perioadă va asigura eliberarea de certificate constatatoare de deces în întreaga Capitală. Solicitările populaţiei vor fi preluate la 112.
Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti va asigura un serviciu de gardă permanent la telefon 021.9462.
GÂNDUL LIVE. Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, fondatoarele „Dăruieşte viaţă”: Faptul că oamenii și-au pus încrederea în noi și au donat ne-a ajutat să construim un spital modular la Elias / Vrem să facem ceea ce statul nu a reușit
Oana Gheorghiu și Carmen Uscatu, fondatoarele „Dăruiește viața” au reușit, cu ajutorul donațiilor, să construiască un spital modular în curte la Elias. „Sperăm ca oamenii să contribuie în continuare pentru a face la Piatra Neamț ceea ce statul nu a reușit”.
„Am muncit foarte mult. Faptul că mulți oameni și-au pus încrederea în noi și au donat bani pentru noi, mă refer la perioada martie-aprilie, perioada de început de pandemie, ne-a ajutat să construim un spital modular la Elias, construit la standarde Occidentale. Ne-a ajutat și să trimitem către spitale echipamente de protecție, unele dintre cele mai bune.
Sperăm ca oamenii să contribuie în continuare pentru a face la Piatra Neamț ceea ce statul nu a reușit. Este multă incompetență și nepăsare. Ceea ce e nevoie să înțeleagă statul din aceste acțiuni ale noastre e că ar trebui să dezvolte parteneriate reale cu societatea civilă. Iată că noi am reușit să o luăm înaintea politicienilor, a autorităților și să facem lucruri pe care ei nu sunt în stare să le facă. Nu sunt în stare să construiască spitale modulare la standarde europene, în care oamenii să fie tratați, spitale care să nu se strice peste noapte, care să aibă oxigenul de care au nevoie, nu cel industrial”, a spus Carmen Uscatu, una dintre fondatoarele „Dăruiește Viața”.