Spitalul Județean Ilfov primește doar cazurile COVID-19. Decizia a fost adoptată de CJSU Ilfov
UPDATE – Hotărârea nr. 167 privind funcționarea Spitalului Județean Ilfov ca spital suport Covid a fost adoptată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, miercuri, 22 septembrie 2021.
„Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, convocat în ședință extraordinară prin
utilizarea mijloacelor electronice de comunicare în data de 22.09.2021, adoptă prezenta hotărâre:
Art. 1 Ca urmare a Avizului Temporar nr.40 din 22.09.2021 emis de către DSP Ilfov,
Spitalul Clinic de Urgență Ilfov va funcționa ca spital suport Covid–19, cu următoarea structură
funcționala:
– Corp H Parter – Unitate de Primiri Urgențe;
– Etajul I – Secție Chirurgicală cu 25 de paturi;
– Etajul III – Secție Medicală cu 25 de paturi;
– Etajul IV – A.T.I. cu 15 paturi.
Art. 2 Prezenta hotărâre va fi comunicată Departamentului pentru Situații de Urgență,
membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov, precum și tuturor entităților
responsabile cu aducerea sa la îndeplinire de către Secretariatul Tehnic Permanent”, potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Ilfov.
Știre inițială
Premierul Florin Cîţu a precizat miercuri că, după o discuţie cu autorităţile din Ilfov, s-a luat decizia ca Spitalul Judeţean Ilfov să fie transformat în unitate COVID-19.
Prim-ministrul a precizat că, în cadrul discuției cu președintele Consiliului Județean Ilfov, i-a propus ca Spitalul Județean să se transforme în unitate COVID.
Șeful CJ Ilfov a acceptat solicitarea premierului.
„I-am propus șefului Consiliului Județean Ilfov să luăm Spitalul Județean Ilfov, să fie unitate COVID, a acceptat”, a declarat, miercuri, şeful Guvernului.
Premierul Florin Cîţu a precizat miercuri că s-a decis ca România să ajungă la 2000 de paturi ATI COVID-19. Şeful Executivului a anunţat că în Bucureşti vor fi disponibile 308 paturi ATI, în condiţiile în care în prezent nu mai sunt locuri.
„Am cerut în videoconferinţă la Ministerul Sănătăţii informări despre programul paturilor ATI.
Ministerul Sănătăţii îşi asumă la nivel naţional printr-un plan de rezilienţă operaţionalizarea rapidă a noi paturi de terapie intensivă până la cifra de 1522.
Şi ieri în conferinţă am spus că cred că ar trebui să mergem spre 2.000 de paturi, dar asta este ceea ce avem acum informaţii.
Cele mai multe dintre aceste vor fi operaţionalizate în Bucureşti. Va ajunge la în primă fază la 308 paturi pentru pacienţi COVID. Cluj va ajunge la 82 de paturi, Mureş – 79 de paturi, Iaşi – 77, Timiş – 71 de paturi ATI pentru circuitul COVID”, a anunţat premierul Florin Cîţu.
Doar 5 paturi de ATI mai sunt disponibile în Capitală și 32 în toată țara. Numărul celor ocupate a trecut de pragul de 1.000
Deși capacitatea de paturi de terapie intensivă pentru pacienții cu COVID-19 este în creștere, numărul bolnavilor care le ocupă avansează mai rapid. Astfel, per ansamblu, dacă numărul paturilor destinate a crescut cu 32, totalul pacienților internați în ATI s-a mărit cu 47 în ultimele 24 de ore, potrivit datelor puse la discpoziție de Grupul de Comunicare Strategică (GCS).
Miercuri, 22 septembrie 2021, conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1163 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. De asemenea, 1037 de paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări, a transmis GSC.
În București sunt avizate de DSP 246 de paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19. Citește mai mult
Andrei Baciu: Spitalele vor rămâne deschise în timpul valului 4 al pandemiei
Andrei Baciu a explicat că nu vor mai exista spitale COVID și spitale non-COVID, iar toți pacienții care au nevoie de tratament îl vor primi, informează observatornews.ro.
El spune că această prevedere este inclusă în strategia autorităților pentru valul al patrulea al pandemiei.
Cu toate acestea, va exista o excepție: spitalele de boli infecțioase, care vor trata în principal pacicenți cu COVID-19.
Citește și: Capitala intră în scenariul roșu. Rata de infectare în București depășește 3 la mie