Conducerea Spitalului Județean din Sibiu nu reușește să angajeze un director financiar, pentru că – susțin reprezentanții instituției – de vină este salariul care nu se ridică la nivelul responsabilității poziției. De aceea, se propune o majorare a salariului, diferența urmând să fie acoperită de Consiliului Județean (CJ) Sibiu, potrivit Mediafax.
Potrivit informațiilor oferite pe Facebook de consilierul județean Adrian Echert, membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Clinic de Urgență Sibiu, conducerea unității medicale a decis să organizeze un nou concurs pentru ocuparea postului de director financiar.
La ultimul concurs s-au prezentat doua candidate care au fost respinse după ce au luat notele 4,25 și 2,40. De aceea, președintele Consiliului de Administrație, Cornel Benchea, a anunțat că va fi organizat un nou concurs și că salariul directorului financiar va fi mărit.
Se va scoate din nou la concurs postul de director financiar, dar pare că salarizarea prevăzută de lege nu este proporțională cu răspunderea. Mai precis 7.000 lei brut și suplimentat de la CJ până la 10.000 lei brut”, a anunțat, pe Facebook, Adrian Echert.
De asemenea, în viitoarea ședință a Consiliului de Administrație se vor discuta detaliile pentru organizarea concursului pentru funcția de manager al spitalului.
Candidații trebuie să fie absolvenți ai unor facultății medicale, juridice sau economice și să aibă cursuri de perfecționare în management sanitar și cel puțin doi ani vechime în domeniul de studiu.
Managerul militar interimar, Constantin Vlase, al cărui mandat s-a încheiat în data de 20 decembrie 2020, a anunțat – în acea lună – că a fost instalată o nouă staţie de oxigen la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu. În plus, s-a extins capacitatea secţiei ATI COVID și s-au reorganizat spaţii din Clinica Boli Infecţioase şi UPU.
Colonelul Constantin Vlase a anunţat că, de când a preluat conducerea interimară a Spitalului din Sibiu, au fost revizuite circuitele funcţionale pentru obţinerea autorizaţiei sanitare de funcţionare a noilor capabilităţi create, atât pentru zona COVID, cât și pentru zona non-COVID.
Cel mai important lucru menţionat de managerul militar a fost acela că a s-a instalat o nouă staţie de oxigen. De asemenea, ATI COVID-19 s-a mărit cu încă 10 paturi.
Pentru al doilea an consecutiv, Sibiul a fost nominalizat pe lista celor mai bune 20 de destinaţii europene de către Asociaţia European Best Destinations. Astfel, orașul din centru țării devine o alegere tot mai prezentă în căutările turistice ale occidentalilor.